Find bygge- og beskyttelseslinjer, Natura 2000-områder, stier m.m.
På kortet kan du blandt andet se, hvor der er beskyttelseslinjer og fredede områder. Du kan også finde stier, hvis du vil planlægge en tur ud i det grønne.
Opdag Aarhus er Aarhus Kommunes tur – app. Brug den, hvis du vil blive klogere på byen, mens du lufter hunden, går med barnevognen eller løber din sædvanlige rute inde i byen.
Der findes et hav af gode vandre-, løbe- og cykelruter i Aarhus Kommune. På ruterne kan du opleve kulturhistoriske anlæg og -bygninger, fortryllende skovområder, romantiske landskaber og hvide kyststrækninger – der findes blandt andet syv spændende vandreruter af forskellig karakter og sværhedsgrad udviklet i samarbejde med Naturhistorisk Museum.
Find ruterne på www.opdagaarhus.dk og download app’en – den opdateres løbende med nyt, spændende indhold.
I Aarhus Kommune er der to etablerede spor til mountainbike – du finder dem på hjemmesiden Opdag Aarhus og www.friluftslivaarhus.dk.
Ruterne må benyttes året rundt, men der er nogle få hensyn og regler, vi vil bede dig om at følge:
Er du en klub eller eventmager, der gerne vil arrangere et større løb på en af ruterne, skal du booke de områder, arrangementet løber igennem. Det kan du gøre på www.brugaarhus.dk.
Reglerne for ridning i de danske skove er fastsatte i Naturbeskyttelsesloven. Det betyder, at ridning er tilladt:
Derudover er der nogle få hensyn og regler, vi vil bede dig om at følge når du rider i Aarhus Kommune:
Ridning, der udgår fra rideskoler, klubber, stutterier eller lignende kræver tilladelse. Det samme gælder for jagtridning eller anden form for konkurrenceridning. Desuden er det ikke tilladt at træne travheste med sulky eller vogn i Aarhus Kommunes skove.
Du er velkommen til at ride på den ubevoksede del af strandene i vinterhalvåret – fra den 1. september til den 31. maj. I den periode er du også velkommen til at bade med din hest.