Vi har tradition for at synge og spille en masse musik. Det har resulteret i flere bands, der, inden for vores åbningstid, øver på forskellige tidspunkter i løbet af ugen. Derudover har vi sangaften hver tirsdag, forskellige undervisningstilbud og workshops.

Bands

De fleste bands har tilknyttet en musikmedarbejder eller to, men der er også mulighed for at spille uden en medarbejder. Vi vil dog være tilgængelige i forhold til øvelokaleintro, hjælp til det praktiske og hvad der måtte opstå.

Vi er sammensat af mennesker med vidt forskellig baggrund både menneskeligt og musikalsk og med stor aldersspredning - men sammen vælger vi den musik, vi gerne vil spille. Der er også ensembler og bands, som arbejder med egne numre.

Vi spiller til forskellige arrangementer både indenfor og uden for Kragelund bl.a. til fødselsdage, sociale arrangementer, fester, Kulturdag, Skør med Rock og i festugen.

Sangaften

Hver tirsdag er der sangaften klokken 18:15-19:30 i caféen.

Vi har efterhånden samlet en stor sangmappe, og skiftes til at vælge, hvad vi sammen vil synge. Der er ingen tilmelding, og det er ikke et krav, at man er sanger eller musiker for at kunne deltage. Udgangspunktet er "at enhver fugl synger med sit næb", så det vigtigste er bare, at du har lyst til at synge og/eller spille.

Singer-Song-Writer

Hver fredag klokken 10-12 mødes vi for at lege med komposition og sangskrivning. 

Vi taler om det at komponere musik og skrive tekster. Vi spiller og læser op for hinanden, og vi giver feedback og akkompagnerer hinanden. Vi er også begyndt med at indspille numre i hjemmestudiet. Kom med dine egne tekster, akkorder, fraser eller bare lysten til at skabe i fællesskab.

Begynderband

Mandage klokken 12:30-14:30 i det store øvelokale. I Begynderband starter vi helt fra grunden med nemme numre og enkle rytmer og akkorder. Har du lyst til at lære at spille bas, trommer, guitar, klaver, saxofon eller synge i mikrofon, så er det her, det bobler frem. Vi går ikke op i, hvordan det lyder, men at det lyder.

Klimpreklinik

Vi mødes hver onsdag klokken 10-12, hvor der er instrumental undervisning. Åbent for alle.

Stemmetræning

Vi stemmetræner hver mandag klokken 13-14:30.

Jamsession

Vi har jamsession hver fredag i salen.

Du kan lave håndarbejde, kreative aktiviteter, hobbyaktiviteter m.m. og opleve gensidig inspiration, arbejdsfællesskab og fordybelse.

Vi har åbent i Kragelunds åbningstid og har du spørgsmål til materialer, redskaber, værkstedsorden o. lign. så kontakt en af medarbejderne.

Du er også velkommen til at sætte dig og slappe af, læse og høre lidt rolig musik. I værkstedet er der også ugentlige aktiviteter med medarbejdere tilknyttet.

Tegne/male

Hver tirsdag klokken 14-17. 

Et åbent kreativt fællesskab for dig som har lyst til at arbejde med maleri, tegning, collage eller skulptur - og lyst til at arbejde selvstændigt, få inspirationsoplæg og vejledning, samt få kontakt til de andre i værkstedet. Vi arrangerer også udstillinger og ture ud af huset til kunstmuseer, gallerier m.m.

Der er kun egenbetaling af de dyrere materialer f.eks. lærreder og store akvarelpapirer.

Kreativt Værksted

Tirsdag klokken 14-16 (i kælderen)
Torsdag klokken 10-12 og klokken 14-20.

Du kan tegne, male, modellere, strikke, sy, hækle, lave collager, lave smykker, dekorere, klippe, klistre m.m. Du kan lægge dine bukser op, reparere en trøje eller sy en knap i. Du kan komme med dine egne ideer eller aktiviteter, eller noget du har lyst til at lære, så ser vi på, om det er muligt.

Du er meget velkommen til at komme med f.eks. håndarbejde/hobby, som du er i gang med hjemme og på den måde inspirere andre. Du er også velkommen til bare at sidde og slappe af eller læse og høre lidt stille musik.

Vi er i kolonihaven hver torsdag. Vi tager fra Kragelund omkring klokken 10 og er tilbage mellem klokken 13 og 14.

Haven ligger i havekolonien Søvang ved Brabrand sø. Hver torsdag tager et hold fra Kragelund på havearbejde. De andre dage i ugen er haven åben for haveaktivitet på egen hånd eller bare for hygge.

Der er mulighed for at få et lille privat havestykke, som man kan tilså og passe. Man kan også være med til at passe "fælleshaven". 

Da der er et par sovepladser i huset, er der også mulighed for at booke huset et døgn i en weekend; fredag, lørdag eller søndag (klokken 12-12 næste dag). I undtagelsestilfælde også i løbet af ugen f.eks. på en tirsdag eller undtagelsesvis flere dage i weekenden.

 

Her kan du arbejde med it og forskellige kontor- og administrationsopgaver mandag, tirsdag og torsdag klokken 10-12.

Vi laver f.eks. opslag, menuplaner og andre større og mindre skriveopgaver. Hertil kommer en række andre opgaver som f. eks. at tage telefonen, kopiere, makulere, fremstille kalendere og fremmøde-registreringsskemaer m.v.

I forbindelse med de konkrete opgaver underviser vi i brugen af tekstbehandlingsprogrammet Word. For at få yderligere indblik i programmets mange muligheder kan du også få hjælp til at arbejde med forskellige øvebøger. Har du brug for det, kan vi også undervise i brugen af internet, e-mail osv.

Vi har motionsrum med træningsmaskiner og bordtennisbord i salen. Derudover arrangerer vi ugentlige gåture samt idræt ud af huset.

Volleyball

Der er volleyball hver tirsdag klokken 14-15 på Nørre Boulevard Idrætscenter.

Se mere på "Idræt på banens" hjemmeside

Badminton

Vi tager af sted til badminton hver tirsdag klokken 9:30-11.

Alle er velkomne til den ugentlige badmintontræning i Frederiksbjerg Hallerne.

Se mere på "Idræt på banens" hjemmeside

Gåtur

Torsdag klokken 18:15 og fredag klokken 10-12.

Vi tager på hygge-/motionsgåtur hver torsdag aften og fredag formiddag. Har du lyst til at gå med enten hver gang eller en gang imellem, er du meget velkommen. Vi mødes i caféen.

I køkkenet forbereder og serverer vi mad hver dag til frokost og aftensmad tirsdag og torsdag. Caféen er åben i hele Kragelunds åbningstid med kaffe, te og andre drikkevarer. Mandag til fredag er der gratis morgenmad.

Alle interesserede kan deltage i forberedelser, oprydning og servering. Vi støtter fødevareBanken.

Køkkenet

I køkkenet kan interesserede, sammen med medarbejderne, lave mad, anrette, bage, og hjælpe med oprydning og opvask.

Vi laver frokost hver dag til klokken 12 og aftensmad tirsdag og torsdag til klokken 17:30. Sammen forsøger vi at skabe en hyggelig ramme omkring madlavningen og de andre opgaver i køkkenet.

Af hensyn til planlægningen skal du bestille frokost inden klokken 10 og aftensmad inden klokken 16.

Ring og bestil på telefon 87 13 18 48.

Caféen

Alle, som har lyst, kan være med til servering, betjening af kunder, brygning af te og kaffe, borddækning, oprydning og opvask.

Caféen er centralt placeret i huset, og fungerer som et naturligt mødested. Der er altid varm kaffe på kanden og mulighed for en snak.

Du kan købe kaffe, te, kakao, vand og sodavand. Der er gratis morgenmad (en kop kaffe og et rundstykke) klokken 8-10.

Vi tager os af mange af de praktiske opgaver, som knytter sig til huset, og er åbne for interesserede, som vil give en hånd med.

Vi mødes tirsdag klokken 10-14 samt fredag klokken 9-12.

Hele året er det vedligeholdelse af bygninger, praktiske projekter og reparationer i huset. Om sommeren er det græsslåning, oprydning i og omkring huset, pasning af urtehave, vedligeholdelse af haveborde og stole; om vinteren pasning af udearealer og oprydning.

 

Vi spiller whist, brætspil og bordtennis.

Vi spiller whist tirsdag klokken 15:30-17:30.

Der er bordtennis i salen klokken 19-20.

Gruppen består af kvinder over 60 år og er en lukket gruppe i samarbejde med socialpsykiatrien.

Gruppen mødes hver anden torsdag klokken 13-15.

Foreningen De Splittergale har deres lokaler og aktiviteter på Kragelund.

De Splittergale er en århusiansk musik- og gøglertrup, der har eksisteret siden 1990. Gruppen optræder med et skørt og livsbekræftende program, der er en blanding af musikalske evergreens, gårdsange, cirkusmusik, sigøjnersange og gakkede gøglernumre.

Vi øver fast hver tirsdag eftermiddag klokken 15-18 her på Kragelund. Her gennemspiller vi forestillingen og arbejder med nye sange, danse og ideer. Vi øver os på diverse instrumenter.

Under dygtig ledelse bliver der akkompagneret og frit improviseret med savblad, skeer, kaffekande, vaskebræt, rumsterstang, tommestok, plasticposer….. kort sagt alt, hvad der kan give lyd. Vi har også en fast tilknyttet instruktør, der arbejder mere med det sceniske udtryk.

Der kræves ingen specielle forudsætninger for at være med. Du skal blot ha' lyst til at synge og optræde, for gruppen har rigtigt mange forestillinger om året både i Danmark og i udlandet. Mange af truppens medlemmer har, eller har haft, en eller anden form for sindslidelse, og derfor fungerer gruppen også som en stærk selvhjælpsgruppe for de enkelte medlemmer. Gruppen har en stor aldersspredning fra 17 – 70 år. En del af gruppens medlemmer har været med i helt op til 19 år.

Man behøver ikke være gal for at være med, men lidt galskab må der gerne være.

Har du lyst til at være med eller bare at snuse lidt, er du velkommen til at kontakte orkesterleder Jacob Hogrebe på tlf. 21 67 00 02.

Se mere på De Splittergales hjemmeside