Vores kurser bygger på en tilgang, hvor vi, med udgangspunkt i den nyeste viden og deltagernes personlige erfaringer, forsøger at undersøge, hvad det betyder for den enkelte at have en ADHD- eller ADD-diagnose.

Vores tilgang binder sig ikke til en bestemt forståelse af ADHD - vi forsøger at give kursusdeltagerne mulighed for at undersøge og reflektere over, hvilke særlige udfordringer ADHD-diagnosen kan give i hverdagen og hvad det kan betyde for selvforståelse.

Det overordnede formål med kurserne er, at deltagerne får mere energi og overskud i hverdagen, så de i højere grad kan finde en meningsfuld plads i livet med fx arbejde, uddannelse eller privatliv.

På alle kurserne arbejder vi med to spor:

  1. Det første spor handler om erkendelse og accept af de udfordringer man møder i hverdagen. Når man har fået stillet en ADHD-diagnose er der ofte behov for en ny-orientering i forhold til, hvordan man lever sit liv uanset om det handler om arbejde, uddannelse eller privatliv. Der kan være behov for at tænke anderledes om sig selv og træffe nye valg i livet.
  2. Det andet spor handler om at udvikle og afprøve konkrete redskaber og strategier til brug i hverdagen i forhold til at håndtere de udfordringer man møder. Disse redskaber og strategier vil ofte være meget personlige og kan tit være anderledes end dem andre benytter.
    På alle kurserne arbejder vi med begge spor, men med forskellige perspektiver og forskellig intensitet.

 

Det koster ikke noget at deltage på kurserne, hvis du bor i Aarhus kommune. 

Mere info

Hvis du vil have mere information om kurserne, er du velkommen til at kontakte os.

Helle Holmen, telefon 51 25 83 42, e-mail: hho@aarhus.dk
Jens Brejnrod, telefon 21 35 86 96, e-mail: jre@aarhus.dk

ADHD - OG HVA SÅ? - KURSER MED FORUDGÅENDE VISITATION
En visitation er en samtale med en professionel medarbejder. Sammen prøver I at finde det tilbud, der passer bedst til dig.
ADHD Intensiv
ADHD Basis

ADHD - OG HVA SÅ? - KURSER UDEN VISITATION
Disse korte kurser kræver ingen visitation. Du kan bare melde dig til.
ADHD Intro
ADHD oplæg

ADHD - OG HVA SÅ? – Kursus i samarbejde med Center for mestring
Kurset er for borgere med en mestringsvejleder, og søges i samarbejde med denne.
ADHD Bostøtte