Har du brug for akut hjælp, så ring til politiet. Ring 1-1-2.

Ingen børn eller unge skal udsættes for at blive slået eller truet. Det står i loven, at alle børn og unge i Danmark har ret til at blive beskyttet mod enhver form for vold og overgreb, og at voksne har et ansvar for at beskytte børn, der bliver udsat for vold eller overgreb.

Som barn og ung har du altid ret til at få hjælp. Vi ved at vold kan hæmme dit sociale liv og din udvikling. Det gælder både, hvis du selv har været udsat for vold eller, hvis du kender nogen, der er blevet det.

Du er ikke alene

Oplever du vold i hjemmet, så er du ikke alene – hvert sjette barn og ung har været udsat for vold i hjemmet. Det er vigtigt at søge hjælp, hvis du har været udsat for vold eller har været vidne til det.
Er du ked af noget? Har du ondt i maven over det du har oplevet? Ved du ikke rigtig, hvad du skal gøre? Når man går og tænker på noget hele tiden, er det vigtigt at finde en voksen, man kan snakke med. En voksen, der kan hjælpe. Måske kan du snakke med din mor eller far om det, du tænker på. Det er bare ikke altid, man kan det. Så er det godt at vide, at der findes andre voksne, der er klar til at hjælpe. Det kan for eksempel være en lærer, træner eller en anden voksen i din familie, eller et af de tilbud, du kan se på siden her. Der findes mange tilbud til børn og unge i din situation. Find det tilbud, der passer til dig eller til den, du kender.

Vold er aldrig okay og der er altid hjælp at hente.

Har du spørgsmål eller brug for anden hjælp i forbindelse med vold i familien, kan du ringe til Familiecentret, deres kontaktoplysninger står under "Kontakt".

Tilbud fra Aarhus Kommune