I Aarhus Kommune er ansat en veteranrådgiver, der fungerer som indgangen til kommunen for veteraner og pårørende. Veteranrådgiveren kan hjælpe med at navigere og rådgive i forhold til de mange tilbud, der findes – både de kommunale, de statslige og de frivillige.

Det kan være en hjælp at have en veteranrådgiver med på sidelinjen til at skabe sammenhæng, hvis man ikke ved, hvor man skal starte.

Udover 'at bygge broer' på tværs af kommunen kan veteranrådgiveren tilbyde hjælp til følgende opgaver:

• Vejviser i kommunen
  • Rådgivning og vejledning
  • Formidling om og til veteraner og pårørende
  • Støtte som bisidder
  • Koordinere og facilitere kontakt til andre relevante tilbud

Du kan give dig til kende som veteran eller pårørende, når du henvender dig til Aarhus Kommune - eller kontakte veteranrådgiveren direkte.

Julie Hasselager er ansat som veteranrådgiver i Aarhus Kommune.

Julie har en baggrund som kompetenceudviklende sygeplejerske i Aarhus Kommune og fra det socialpsykiatriske felt. Hun er selv tidligere udsendt Balkan-soldat og har beskæftiget sig på frivillig basis med veteranområdet i en længere årrække.

Du kan træffe Julie i følgende tidsrum:

• Mandag - onsdag kl. 08.00-15.30
  • Torsdag kl. 08.00-14.00
  • Fredag kl. 08.00-13.30

Træning & Idræt

Safe Zone tilbyder idrætsaktiviteter for skadede veteraner, fysisk såvel som psykisk. Der er stort fokus på det sociale, og du kan træne i selskab med andre veteraner i trygge rammer. Det er DIF Soldaterprojekt, der står for aktiviteterne i samarbejde med lokale foreninger.

I Aarhus finder du fx funktionel crossfit, badminton og havsport.

Se mere på DIF’s hjemmeside: DIF Soldaterprojekt - Fra militær til civil - Danmark

Veteranhjemmet Midtjylland

Du finder frirum, samvær og kammeratskab for alle veteraner og pårørende i Veteranhjemmets smukke rammer i Brabrand. Her er et trygt og rart sted at være, og hvis du har lyst, er der en bred vifte af aktiviteter, du kan deltage i.

Veteranhjem Midtjylland i Aarhus

Pårørendegruppe

Har du brug for nogen at snakke med? Nogen, der kender til det, du gennemlever?

Veteranhjemmet Midtjylland i Aarhus arrangerer en netværksgruppe for pårørende. Gruppen er for dig, der ønsker at mødes i et tillidsfuldt frirum med andre ligesindede. Her er der højt til loftet og plads til alle følelser.

Kontakt den daglige leder, hvis du er interesseret i at høre mere.

Kontakt Veteranhjem Midtjylland i Aarhus

Økonomisk rådgivning

Er du skadet veteran, og har du mistet overblikket over din økonomi, eller har du blot behov for økonomisk råd og vejledning? Soldaterlegatet tilbyder åben økonomisk rådgivning.

Rådgivningen er gratis og uafhængig, og den afholdes i Aarhus cirka en gang om måneden på Veteranhjemmet Midtjylland. Tilmelding er nødvendig.

Kontakt Soldaterlegatet for økonomisk rådgivning

Den 5. september er Flagdag for Danmarks udsendte. Den dag anerkender vi alle dem, der har været sendt ud fra Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi og Sundhedsvæsenet for den indsats, de har ydet.

I Aarhus Kommune fejrer vi Flagdagen med en ceremoni i Mindeparken, hvor alle er velkomne.

Veteraner, der er bosiddende i Aarhus Kommune og har veterankort, modtager en invitation fra borgmesteren til deltagelse i Flagdagen samt en efterfølgende reception.

Her kan du holde dig orienteret:

Flagdag i Mindeparken

Får du akut behov for hjælp uden for kommunens åbningstid, kan du kontakte Veterancentrets døgntelefon.

Her kan du læse Aarhus Kommunes Veteranstrategi.

Veteranstrategi for Aarhus Kommune (pdf)