Udefra ligner Butik 1000 ting en helt almindelig butik med smukke nips ting og isenkram. Her er farverige spande, Star Wars plakater og smykker i en mosaik af indtryk. Men den kan andet end at sælge ting.

Butik 1000ting er også et beskæftigelsestilbud, hvor unge mellem 14 og 23 år kan være tilknyttet i en kortere eller længere periode. Visionen og idéen med butikken er at skabe et udviklende og beskyttende miljø, hvor du som ung har mulighed for at få et indblik i et arbejdsliv.

Et udsnit af verden

Butik 1000 ting er et udsnit af den virkelige verden, hvor du som har et særligt behov får lov til at øve dig inden for de områder, som du ikke mestrer til fulde. Her bliver du, som ung, styrket i de færdigheder, som er nødvendige for at kunne arbejde i en butik, herunder kundebetjening, vareudstilling, varefremstilling, bestilling og meget mere.

Udover de faglige færdigheder spiller vilje til samarbejde, fællesskab og frihed under ansvar også en rolle, når man skal have en butik til at fungere. Efter et forløb i Butik 1000 ting vil du modtage et OCN-bevis som anerkendelse af de kompetencer, du har fået.

Adgang til tilbuddet

Du skal henvises til tilbuddet. Kontakt Familiecentret, se under "Kontakt".