Gå til hovedindhold

Familieorienteret alkoholbehandling – for familier med børn under 18 år

For dig, som har eller bor sammen med børn under 18 år. Behandlingsforløbet tilpasses hver enkelt familie og i samarbejde med dig, der går til behandling.

  • Læs op

Indhold

    Har man problemer med alkohol, så berører det ikke kun den der drikker, men hele familien. Alle i familien kan have brug for at snakke om det, blive hørt og blive inddraget. Erfaring viser, at det giver bedre resultater og bedre trivsel i familien, når alle inddrages. Rusmiddelcenter Aarhus’ familieteam varetager alkoholbehandlingen og familiebehandlingen, når du har en familie med børn under 18.

    Vil du høre mere om familieorienteret alkoholbehandling, så kontakt Familieteamet i Alkoholbehandlingen på 87 13 21 00.

    Sådan får du adgang til tilbuddet

    Du og din familie er velkomne til at kontakte Familieteamet, Alkoholbehandlingen. Du kan også skrive sikkert til os på mail via linket under kontakt. Husk at skrive dine kontaktoplysninger i teksten som eksempelvis et telefonnummer, som vi kan kontakte dig på.

    Du kan også få samtaler, hvis du er pårørende til en, der drikker – også selvom vedkommende ikke ønsker at indgå i et behandlingsforløb.

    Til børn har vi også projektet BRUS, som er et tilbud til børn og unge, med forældre der har problemer med rusmidler.

    Behandlingen fokuserer både på at reducere eller stoppe alkoholforbruget hos den, der drikker og på at arbejde med de problemstillinger, som kan opstå i hjemmet, når alkohol fylder for meget.

    Sådan kan samtalerne foregå

    Vi planlægger behandlingen sammen med dig. Det betyder, at vi sammen taler om, hvad der passer til din familie, og arbejder ud fra det.

    Behandlingsforløbet kan sammensættes af både individuelle samtaler, parsamtaler og familiesamtaler. Der kan altså være samtaler, hvor du er alene og andre samtaler, hvor du kan inddrage din partner eller dine børn.

    Vi anbefaler, at du tager dine børn med til et par af samtalerne. Selv yngre børn, kan have behov for at tale om deres oplevelser.

    Sidst opdateret: 10. april 2024