Har du problemer med stoffer eller hash, så kan vi hjælpe dig i Rusmiddelcenter Aarhus. Du er velkommen til en uforpligtigende snak.

Du kan møde op i vores åbningstid eller ringe til os på 87 13 21 00.

Åben rådgivning:

  • Sumatravej 3, hvis din henvendelse handler om opioider, som morfin, heroin, Metadon eller lign.
  • Jægergårdsgade 66, hvis din henvendelse handler om hash, kokain, ecstasy / MDMA eller lign.

Er du i tvivl om, hvor du skal henvende dig, så ring inden. Oplever du, at det er svært at tage den første kontakt, er du altid velkommen til at tage en med. Du kan også ringe anonymt for at høre lidt mere om vores tilbud.

Hvem kan kontakte Rusmiddelcenter Aarhus?

Alle kan kontakte rusmiddelcentret og få råd og vejledning. Du må også gerne kontakte os, hvis du er i tvivl, om du overhovedet ønsker hjælp. Det er uforpligtigende at tage en snak med os, og du kan være anonym de første to samtaler. 

Pårørende er også meget velkomne til at kontakte os for råd og vejledning. Ønsker du et fagligt samarbejde med Rusmiddelcenter Aarhus eller er du interesseret i at vide mere om vores arbejde, så er du også velkommen til at ringe.

Sådan får du adgang til tilbuddet

Ring på 87 13 21 00 eller mød op i vores åben rådgivning i åbningstiden. Hvis du skriver til os via post-linket, så husk at skrive dine kontaktoplysninger i teksten, fx et telefonnummer vi kan ringe til dig på. Ellers har vi ikke mulighed for at kontakte dig.

Når du ringer til rådgivningen, lytter vi til dig og dine udfordringer.

Det er en uforpligtende snak, og vi tager udgangspunkt i dig, og det du har på hjerte.

Vi kan hjælpe dig med råd og vejledning her og nu, og hvis du har lyst, kan vi tale om, hvilke behandlingstilbud, der kunne passe til dig.

Hvis du er klar til det, kan vi booke en tid til din første samtale.

Ja, du har mulighed for at være anonym i de første 1-2 samtaler. Dem kalder vi råd- og vejledningssamtaler. Disse samtaler er ikke behandling, men en uforpligtende snak om din situation og dine muligheder for behandling hos Rusmiddelcenter Aarhus.

Her kan du være anonym, og skal derfor ikke oplyse dit cpr. nummer, navn eller adresse. For at være helt anonym skal du ringe med hemmeligt nummer. Det kan du gøre ved at taste #31# foran telefonnummeret.

Behandling hos rusmiddelcentret er gratis, og alle medarbejdere er uddannet til at arbejde med mennesker, der har problemer med stoffer.

Du får tilbudt den behandling, der matcher dine ønsker og behov. Længden af dit behandlingsforløb og hvor ofte du skal til samtale, kan variere efter dine behov og dit mål med behandlingen.

Vi arbejder ud fra videnskabelige og evidensbaserede behandlingsmetoder, og du kan derfor være tryg ved, at den behandling, du bliver tilbudt, er veldokumenteret, og du vil blive mødt med åbenhed, empati og gensidig respekt i rusmiddelcentret.

Alle vores forløb er ambulante. Det vil sige, at du bor hjemme og kan passe din hverdag og møder op til samtaler eller gruppe efter aftale. Du har selv indflydelse på, hvordan dit forløb skal være. Længden af dit behandlingsforløb, og hvor ofte du skal til samtale kan variere efter dine behov, og hvad du aftaler med din behandler. Du har mulighed for at søge om døgnbehandling via rusmiddelcentret.

Der er behandlingsgaranti, det vil sige, at senest 14 dage, efter du har henvendt dig, kan du starte i et behandlingsforløb. Kontakt Rusmiddelcenter Aarhus, hvis du vil i gang med behandling.