Hvis du lever med langvarige smerter i lænderyggen, har Folkesundhed Aarhus et forløb til dig. Forløbet er et aktivt selvhjælps- og træningsforløb, hvor der er fokus på at få afprøvet og igangsat træning tilpasset dig. Træningen foregår på hold og ledes af en fysioterapeut. Målet er at give dig et så aktivt hverdagsliv som muligt, hvor træning og bevægelse indgår som en naturlig del.


Det rigtige forløb for dig

Vi indleder forløbet med en samtale om dig og din situation. Vi taler om, hvilke udfordringer dine lænderygsmerter giver dig i din hverdag, og finder sammen ud af, om forløbet er det rigtige for dig. Der indgår ikke undersøgelse eller behandling i forløbet. Det er derfor vigtigt, at du er blevet undersøgt og udredt hos din læge eller på sygehus, før du begynder her. 

Sådan træner vi

Vi arbejder med forskellige træningsformer, som tilpasses dit niveau og formåen. I træningen hjælper vi dig med at øge din kropsbevidsthed og kropskontrol, hvilket giver dig en god base for fortsat træning. Derudover afprøver vi forskellige former for afspænding som hjælp til smertehåndtering. 

Vi træner en gang om ugen i 1 time og 15 minutter pr gang. 

I forløbet vil du også komme til at arbejde med “hvad er smerter”, hensigtsmæssige vaner, justering af aktivitet og belastninger samt håndtering af smerter.


Koster det noget?

Alle forløb og samtaler hos Folkesundhed Aarhus betales af Aarhus Kommune. Det er derfor helt uden omkostninger for dig at deltage.