Gå til hovedindhold

Akupunktur

I forbindelse med dit genoptræningsforløb kan du og din terapeut blive enige om akupunkturbehandling som en del af dit forløb.

  • Læs op

Indhold

    Hvordan virker det?

    Nålene stimulerer kroppens egne smertedæmpende stoffer og helingsprocesser og kan give smertelindring, øget blodgennemstrømning i hud og muskler og afspænding af musklerne. En af de første reaktioner på en virksom behandling er, at du sover bedre og har færre smerter, så du bedre kan gennemføre din træning og dine almindelige gøremål. Det er ikke alle, der har effekt af akupunktur, og behandlingen kan ikke erstatte træningen. Der er dog en mulighed for, at akupunkturbehandlingen kan hjælpe dig med at få mere ud af den træning du laver, fordi du har mindre ondt.

    Hvordan foregår det?

    Du skal ligge på en briks eller sidde på en stol, mens du får akupunktur. Ved behandlingen stikker akupunktøren nåle i bestemte akupunkturpunkter i huden eller i spændte muskler. Nålene kan sidde i huden eller musklerne i op til 20 minutter. Du kan få akupunktur 1-2 gange om ugen, og efter 4-6 behandlinger vurderer du sammen med akupunktøren, om akupunkturen har den forventede virkning.

    Er der bivirkninger?

    Der kan være lette bivirkninger ved behandling med akupunktur. Halvdelen af alle, der modtager akupunktur, føler træthed og tørst umiddelbart efter behandlingen. Vær meget opmærksom på træthed, hvis du skal køre bil lige efter behandlingen. Dine symptomer eller smerter kan kortvarigt forstærkes, men det er forbigående og forsvinder normalt inden for det første døgn. Der kan opstå en mindre blødning og hævelse, hvor nålen har siddet.

    Særlige forholdsregler?

    Du skal være opmærksom på, at du skal informere terapeuten om evt. andre lidelser eller medicin for at sikre, at dette ikke har indflydelse på akupunkturen.

    Akupunktøren

    Akupunktørerne i Ortopædisk GenoptræningsCenter er alle fysioterapeuter, som har taget uddannelsen som akupunktør i Danske Fysioterapeuters Faggruppe for Akupunktur og Smerte.

    Har du spørgsmål vedrørende akupunktur, så tal med din terapeut om det.

    Sidst opdateret: 25. august 2023