Vi har genoptræningsforløb til dig, hvis du har lænderygproblemer (ikke opereret), hvis du har fået en stivgørende operation i ryggen, eller hvis du har fået fjernet en diskusprolaps.

Lænderygproblemer - ikke opereret

Forløbet indledes med en individuel samtale og undersøgelse, hvor vi i samråd vurderer hvilket hold, der passer bedst til dig. Træningen foregår på hold, hvor vi mødes én gang om ugen af en times varighed over en periode på otte uger. På holdet er der tolv deltagere og to fysioterapeuter.

Under træningen præsenterer vi dig for redskaber og strategier til at håndtere din situation, udfordringer i dagligdagen og smerter. Vi introducerer dig også til forskellige træningsmetoder og øvelser, og du får inspiration til videre træning efter endt genoptræningsforløb. Hver mødegang består af både fysisk aktivitet/træning og dialog om ovenstående emner.

Ved sidste mødegang på holdet gør vi status på dit forløb og din egen videre træning.

Stivgørende operation i ryggen

Har du fået en stivgørende operation i ryggen, inviterer vi dig, når vi har modtaget din genoptræningsplan fra hospitalet, til en individuel samtale og undersøgelse ca. seks uger efter din operation. Til samtalen har du mulighed for at stille afklarende spørgsmål, få hjælp og vejledning og information om planen for dit videre forløb.

Omkring 8 og 10 uger efter din operation tilbyder vi dig to teorilektioner om bl.a. baggrunden for din operation, smertehåndtering og information om, hvad et hensigtsmæssigt dagligdags aktivitetsniveau som nyopereret i ryggen er. Tidspunktet for opstarten af din egentlige genoptræning er en lægefaglig vurdering og ligger normalt omkring 12 uger efter operationen. Træningen foregår på hold med andre i samme situation og består af øvelser i forskellige sværhedsgrader, som tilpasses individuelt.

Ved den indledende samtale og undersøgelse får du en oversigt med hjem om dine følgende aftaler på Ortopædisk GenoptræningsCenter.

Genoptræning efter fjernelse af diskusprolaps

Genoptræningsforløbet efter fjernelse af diskusprolaps indledes med en individuel samtale og undersøgelse af ca. 45 minutters varighed. Til samtalen har du mulighed for at stille afklarende spørgsmål, og sammen finder vi ud af, hvordan det videre forløb skal udforme sig for dig. Til samtalen får du også en oversigt med hjem om dine følgende aftaler på Ortopædisk GenoptræningsCenter.

Typisk bliver du tilbudt træning på ryghold med andre mennesker, som har fået foretaget samme operation som dig. Rygholdet er med løbende optag/afslutninger og foregår over ni gange med træning to gange om ugen. Genoptræningen består af både af fysisk træning, refleksion og samtale. Træningen foregår som udgangspunkt i gymnastiksalen i bygning 20 og af og til udendørs, når vejret tillader det.

Når dit genoptræningsforløb er ved sin afslutning, gør vi status på dit forløb og får en snak om, hvad du med fordel kan arbejde videre med.

Vi har genoptræningsforløb til dig, der har en skade på dit forreste korsbånd.

Nyt forreste korsbånd

Har du fået nyt forreste korsbånd, bliver du tilbudt et genoptræningsforløb, som foregår på hold. Forløbet starter med en individuel undersøgelse ca. fire uger efter din operation. Holdtræningen starter ca. seks uger efter operationen og er fordelt på seks træninger, hver anden uge over en periode på tre måneder. Træningerne skal ses som inspiration og vejledning til den træning, du udfører på egen hånd imellem holdtræningerne og retter sig mod at forbedre din styrke, stabilitet, koordination og balance.

Vi har løbende optag på holdet, og deltagerne er derfor på forskellige niveauer. Træningen foregår i gymnastiksalen i bygning 20 samt udendørs, når vejret tillader det.

Ikke opereret skade på forreste korsbånd

Har du en ikke opereret skade på dit forreste korsbånd, bliver du tilbudt et genoptræningsforløb, som foregår på hold. Forløbet starter med en individuel undersøgelse ca. fire uger efter, vi har modtaget din genoptræningsplan fra hospitalet. Holdtræningen er fordelt på syv træninger, hvor vi mødes hver anden uge over en periode på tre måneder. Sideløbende har du mulighed for at booke tre individuelle konsultationer hos os. Træningerne skal ses som inspiration og vejledning til den træning, du udfører på egen hånd imellem holdtræningerne og retter sig mod at forbedre din styrke, stabilitet, koordination og balance.

Vi har løbende optag på holdet, og deltagerne er derfor på forskellige niveauer. Træningen foregår i gymnastiksalen i bygning 20 samt udendørs når vejret tillader dette.