Bemærk! Kortet er vejledende og kan ikke bruges som dokumentation

Generelt for beboerlicens

Hvis du har adresse i et af Aarhus Kommunes beboerparkeringsområder, kan du købe beboerlicenser til parkering. Licenserne giver tilladelse til ubegrænset parkering på kommunale parkeringspladser med 2-timers parkering eller betalingsparkering, afhængig af din beboerparkeringszone. Undtagelsen er beboerparkeringszone 1, hvor licensen kun giver ubegrænset parkering fra kl. 17-09 på hverdage, mens der er ubegrænset parkering hele weekenden. På helligdage gælder samme regler som i weekenden.

Der kan ikke købes licens til trailere.

Se kort med beboerparkeringszoner

Dit navn skal stå på bilens registreringsattest og du skal være bilejer, sekundær ejer af bilen, registreret som bruger eller sekundær bruger af bilen, for at kunne købe en beboerparkeringslicens.

Særligt for leasingbiler

Ved leaset bil, skal du uploade/vedhæfte en kopi af leasingkontrakt fra autoriseret leasingfirma. Den digitale kopi kan være scannet fra det originale dokument, eller et billede taget med en mobiltelefon. Du skal uploade og sende leasingkontrakten samtidig med du ansøger om beboerlicens.

Priserne for en beboerlicens:

Pris (kr.)

Varighed

Beboerlicens

1 år

Værkstedslicens mv.

0 kr.

7 dage

El-bil/print beboerlicens

0 kr.

1 år

Beboerlicensen er elektronisk og træder i kraft, når den endelige kvittering er modtaget.

Vær opmærksom på, at et køb ikke kan fortrydes, og at det betalte beløb ikke kan refunderes.

Du bestiller beboerlicensen direkte via Aarhus Kommunes selvbetjeningsløsning. I selvbetjeningen er det desuden muligt at forny eller ændre en eksisterende beboerlicens.

• NemID
  • Betalingskort (Dankort, Visakort eller MasterCard)
  • Bilens registreringsnummer (nummerplade)

Du kan få en værkstedslicens til en lånebil fra værkstedet mv. direkte via Aarhus Kommunes selvbetjeningsløsning. Det kræver dog, at du allerede har en gyldig beboerlicens til en beboerparkeringszone i Aarhus.

Hvis du låner eller lejer en bil af et autoriseret værksted, skal du uploade dokumentation for reparation af egen bil, reg.nr. på egen bil og reg.nr. på låne/lejebil. Dette skal du gøre, når du er logget ind og er i gang med at købe licensen.

Hvis du låner en bil af en ven eller lign, så skal du uploade dokumentation for reparation af egen bil, reg.nr. på egen bil og reg.nr. på lånebil, samt udfylde tro- og loverklæring.

Med denne licens må du parkere ud over den restriktion, som gælder i din egen beboerparkeringszone. Restriktionen kan enten være minimum 2-timers begrænsning eller betalingsparkering. Bemærk: Der kan være lokale tidsbegrænsninger som skal overholdes.

Licensen koster kr. 0,- for 7 dage.

- NemID
- Bilens registreringsnummer (nummerplade).

Du bestiller el-bil/brint beboerlicensen direkte via Aarhus Kommunes selvbetjeningsløsning. I selvbetjeningen er det desuden muligt at forny eller ændre en eksisterende beboerlicens.

Licensen koster kr. 0,- for et år. Den er aktiv fra modtagelse af kvittering. Man er selv ansvarlig for at forny licensen.

Her kan du se definitionen på en elbil

- NemID
- Låne/lejekontrakt/tro- og loverklæring på lånebilen
- Bilens registreringsnummer (nummerplade).