Besøgsrestriktioner på sociale tilbud lempes
Fra mandag den 21. december 2020 kan beboere på sociale tilbud i Aarhus Kommune, hvor der er besøgsrestriktioner, udpege endnu en særlig nær pårørende, som må komme på besøg indendørs.
Folketinget har genindført nødlovgivningen for det sociale område fra den 24. december 2020.
De fleste borgere med handicap, der har et aktivitets- og beskæftigelsestilbud under Voksne, Job og Handicap, har siden sommeren 2020 kunnet komme på deres normale dagtilbud.
I slutningen af 2020 har coronasituationen imidlertid udviklet sig på en måde, som har betydet, at folketinget har genindført nødlovgivningen for det sociale område fra den 24. december 2020.
Aktivitets- og beskæftigelsestilbuddene bruges af borgere fra alle dele af byen. For at forebygge smittespredning blandt borgere og medarbejdere på botilbuddene har Voksne, Job og Handicap derfor besluttet at omlægge dagtilbuddet, så borgeren fra mandag den 11. januar 2021 får sit dagtilbud i tilknytning til botilbuddet. Omlægningen gælder indtil videre.
Omlægningen betyder, at borgere, der bor i et kommunalt botilbud, får sit dagtilbud i tilknytning til der, hvor vedkommende bor. For borgere der er hjemmeboende, bliver der lavet konkrete aftaler om eventuelt nød-dagtilbud. Der vil ligeledes blive givet tilbud om nød-dagtilbud til de borgere, hvor kommunen vurderer, at borgeren, ud fra en samlet sundhedsfaglig og socialfaglig vurdering, vil have bedst af et tilbud uden for eget hjem.
Borgerne og deres pårørende er orienteret om ændringen og inddrages ved afgørelse om nød-dagtilbud.
Borgere og pårørende orienteres igen, når omlægningen enten reguleres eller afsluttes, og borgeren kan vende tilbage til det normale dagtilbud.
Aarhus Kommune vil sikre at åbningen sker, så snart det vurderes at være forsvarligt at åbne igen.
Giver dette anledning til spørgsmål, kan du skrive til: soejlechefen-vh@msb.aarhus.dk
Kontakt centre i Job, Udsatte og Socialpsykiatri
For mere information om status vedrørende eventuel åbning se de enkelte private og frivillige tilbuds hjemmeside eller kontakt tilbuddene direkte. En oversigt over private og frivillige tilbud og foreninger findes på Frivilligcenter Aarhus’ hjemmeside.
Tilbuddene har åben, men de fleste aktiviteter holder vi virtuelt.
Alle Ydelsescenterets afdelinger, Jægergården, Værkmestergade 15b, lukker for fysisk fremmøde. Kontakt sker via sikkermail/digitalt eller telefonisk. For de borgere på pension, kontanthjælp mv. eller ansøgning om kontanthjælp, hvor fysisk fremmøde er absolut påkrævet, er der nødbetjening mellem kl. 9-12.
Rusmiddelcenter Aarhus er åbent for nyhenvendelser i Modtagelsen (via telefon) på Jægergårdsgade 66 og i Rådgivning på Sumatravej 3.
Der er ikke åben for rådgivning torsdag eftermiddag.
Der er åbent for fysisk fremmøde til abstinensbehandling, antabusudlevering, substitutionsbehandling og heroinassisteret behandling. Samtalebehandling foregår primært virtuelt.
Broen er åben for medicinudlevering. Der udleveres mad ved afhentning af medicin tre gange om ugen. Der er fortsat mulighed for samtaler i huset ved aftale.
Tilbuddene ved ABCafe og Madam Grøn foregår primært virtuelt/telefonisk og via gåture.
Hjerneskadecentret, P.P. Ørums Gade 11 holder samtaler virtuelt.
Hjerneskadeteamet, P.P. Ørums Gade 9-11 holder samtaler virtuelt.
Bostøtte for voksne med erhvervet hjerneskade og neurologiske lidelser: Møder mellem borgere og bostøtter omlægges til virtuelle aktiviteter, hvor det er muligt.
Gratis psykologhjælp for unge, Nørre Allé 30, 1. th. Samtaler holdes virtuelt.
Sociallægeinstitutionen, Fredens Torv 6, holder de fleste aktiviteter virtuelt.
Jobcenterindsats sygedagpenge og jobafklaring: Beskæftigelsesindsatsen er aktiv. Jobcentret er åbent, men samtaler og møder – herunder tolkninger - holdes som udgangspunkt fortsat virtuelt/telefonisk med fremmøde hvor det vurderes påkrævet. Rehabiliteringsteam holder fortsat åbent for fysisk fremmøde.
Du kan fysisk henvende dig i indgangen på Ungecentret Værkmestergade (Værkmestergade 3) og Ungecentret Kalkværksvej (Kalkværksvej 10). Der er mulighed for telefonisk og digital kontakt.
Nedenfor angives særskilt status for underliggende tilbud/adresser:
Er du i den situation, at du …
... så læs mere her:
Du kan melde dig ledig på www.jobnet.dk eller ved at møde op i Jobcenter Aarhus, Værkmestergade 5, 8000 Aarhus C. Du vil også få vejledning i JobInfo samme sted.
Hvis du er indkaldt til samtale, vil den blive afholde telefonisk.
Hvis du allerede nu er i gang med et forløb eller har aftalt et forløb, det kunne være kursus, en uddannelse eller fx et virksomhedspraktikforløb skal du fortsætte eller påbegynde forløbet som aftalt. Har du spørgsmål du altid velkommen til at kontakte jobcentret/din job-eller virksomhedskonsulent.
Hvis du har spørgsmål til din ydelse (kontanthjælp, ledighedsydelse, fleksløntilskud, førtidspension), så ring på telefon 89 40 14 00.
Hvis du er dagpengemodtager og har spørgsmål til din indsats i jobcentret eller fx har booket en samtale og er lidt i tvivl om hvad du skal, så ring på telefon 87 13 41 03.
Hvis du modtager kontanthjælp, er fyldt 30 år, og har spørgsmål til din indsats i jobcentret, så ring på telefon 87 13 37 00.
Hvis du modtager ledighedsydelse, førtidspension eller er i fleksjob, så ring til din konsulent. Øvrige henvendelser på fleksjobområdet, så ring på telefon 41 86 44 10.
Spørgsmål til fleksjobområdet, så ring på telefon 41 85 63 92 eller mail til fleksjob@aarhus.dk
Henvendelser til Virksomhedsservice, herunder spørgsmål vedrørnde arbejdsfordeling, så ring på telefon 87 13 41 11.
Jobcenter Aarhus holder ikke lukket. Du skal fortsat melde dig ledig på Jobcenter Aarhus, Værkmestergade 5, 8000 Aarhus C. Her kan du også få vejledning i JobInfo. Alle indkaldte samtaler vil blive holdt telefonisk.
Beskæftigelsesindsatsen opretholdes delvis. Det betyder, at kursusaktiviteter og aktiveringsindsatsen på virksomhederne er ændret frem til 31. januar 2021.
Der iværksættes ikke nye praktikker eller løntilskudsjobs i perioden. Igangværende forløb kan fortsætte hvis borger og virksomhed er enig.
Alt kursusaktivitet skal foregå digitalt, dog er det muligt at deltage i tilbud, som gennemføres fysisk, hvis der er en arbejdsgivererklæring om, at den ledige ansættes ordinært efter opkvalificeringen.
For alle aktiviteter gælder fortsat hensyntagen til afstandsregler og god håndhygiejne.
Tiltagene sker med baggrund i anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.
Du er velkommen til at kontakte din virksomheds- eller jobkonsulent via mail, hvis du har spørgsmål, der skal afklares.
Er du tilknyttet driftsområdet ”Job og Virksomhedsservice,” så læs mere her
Stats- eller Beskæftigelsesministeriet har ikke udmeldt ændringer, og beskæftigelsesindsatsen fortsætter derfor som hidtil.
For yderligere information kontakt: Sophie Bertelsen, sobe@aarhus.dk