Der findes flere måder at fremvise et gyldigt coronapas. Alle muligheder findes i appen MinSundhed eller på sundhed.dk, men du kan også bruge andre løsninger. Hvor der er krav om coronapas, skal du vise dokumentation for enten vaccination, negativ test eller tidligere smitte. Husk derudover ID.

Vejledning: Sådan bruger du Coronapasset

Sådan får du et coronapas, hvus du ikke er digital

Mange kontakter os for at høre om, hvordan man får et coronapas, hvis man ikke er digital. Er man blevet vaccineret og har brug for et coronapas, får man det automatisk tilsendt til på papir.

Er man endnu ikke er vaccineret kan man få udstedt et coronapas på teststederne i forbindelse med kviktest, når man er blevet testet. Coronapasset er gyldigt i 96 timer. 

Det er også muligt at bestille et coronapas pr. telefon. Færdigvaccinerede borgere kan ringe ind til Sundhed.dk og bestille et printet vaccinationspas, hvis de har behov for det. Kontakt telefonnr. 4422 7774 og oplys CPR-nummer. Herefter vil supportmedarbejderen udføre bestillingen, og du vil modtage vaccinationspasset med posten inden for et par dage.

Telefonservicen er et supplement til løsningen, hvor vaccinationspasset sendes automatisk til færdigvaccinerende borgere, der er fritaget fra digital post.

På telefonnr. 4422 7774 kan man også bestille et nyt vaccinationspas, hvis det første mistes. Telefonservice er ikke kun til ikke-digitale borgere. Alle færdigvaccinerede kan få tilsendt et fysisk vaccinationspas, hvis man ønsker det.

Vi opfordrer dog fortsat til, at så mange som muligt bruger de digitale løsninger eller printer selv via sundhed.dk.

Her kan du læse mere:

På hjemmesiden https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas kan du læse mere om coronapas som app til din telefon.

Ved yderligere spørgsmål om coronapasset kan du kontakte den myndighedsfælles coronahotline på telefon 70 20 02 33

Coronasmitte.dk har uddybende information om coronapasset:

Du kan også læse mere om coronapas på sundhed.dk