Hvis du skal være isoleret i eget hjem

At du skal isolere dig betyder:

 • At du skal blive hjemme i din egen bolig (eller en bolig, hvor du har mulighed for at isolere dig – fx et sommerhus), så du ikke risikerer at komme i tæt fysisk kontakt med andre.
 • Gå ikke på arbejde og gå ikke ud f.eks. for at købe ind. Få andre til at hjælpe med indkøb, hundeluftning og andre gøremål. Hvis du får varer leveret, så få dem stillet ved døren.
 • Aflys alle besøg
 • Du skal især undgå al kontakt med personer, som er i risiko for alvorligt forløb ved COVID-19 (sst.dk/corona).
 • Undgå tæt fysisk kontakt som kys og kram, og hold mindst 2 meters afstand.
 • Undgå at sove sammen og at tilbringe længere tid i samme rum.
 • Det bedste er, hvis du kan bruge et separat toilet/badeværelse. Hvis I kun har ét i husstanden, bør du selv rengøre overflader, fx ved at afspritte toiletsæder, håndvask og vandhaner, inden det bruges af andre i husstanden.
 • Hvis du har mindreårige børn anbefaler vi, at andre voksne i husstanden, som ikke er smittet, tager sig af barnet/børnene. Hvis dette ikke er muligt, skal du som smittet være særlig opmærksom på god hygiejne og holde godt øje med, om barnet/børnene udvikler symptomer.
 • Hvis I er flere i samme husstand, der smittet, kan I isolere jer i samme værelse.

Vejledning til selvisolation

På siden her finder du pjecen oversat til: Arabisk, Farsi, Tyrkisk, Engelsk, Urdu, Somalisk, Tigrinsk, Kurdisk, Polsk

Er du testet positiv for COVID-19, og har du ingen mulighed for at isolere dig i eget hjem, kan du være i målgruppen for at få tilbudt et frivilligt isolationsophold udenfor hjemmet.

Det er kommunen, som sammen med dig vurderer, om du kan få tildelt et isolationsophold uden for hjemmet.

Du kan være i målgruppen for et isolationsophold udenfor hjemmet, hvis du:

 • Bor sammen med mange mennesker i en bolig, hvor du ikke har nogen mulighed for at have dit eget værelse og derfor ikke kan holde tilstrækkelig afstand til de andre i din husstand (2 meter).
 • Bor sammen med en eller flere personer, som er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved COVID-19, som du ikke kan holde sikker afstand til.
 • Bor sammen med voksne mennesker, som har svært ved at forstå og dermed følge anbefalingerne om, at du skal være isoleret – fx på grund af demens eller andre kognitive funktionsnedsættelser.

Isolationsopholdet kan fx foregå på et nedlagt plejehjem. Du må ikke forlade stedet, mens du er isolation og heller ikke modtage besøg udefra. Der er mulighed for tilkøb af mad. Det koster 150 kr. pr døgn for tre måltider. Du kan også nogen til komme med din mad. Det skal dog ske efter aftale med personalet på stedet, og maden skal stilles uden for din dør.

Bemærk: Du skal være testet positiv med COVID-19 for at benytte denne mulighed. Du skal først kontakte kommunen, når du har svar på din test.

Du skal selv tage kontakt til kommunen ved at ringe:

Hverdage mellem 9.00 – 11.00 på telefonnummer 89 40 20 00
Weekender mellem 9.00 – 11.00 på telefonnummer 86 12 10 21

Du kan læse mere om isolationsophold i pjecen Information om frivilligt isolationsophold

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside finder du pjecen oversat til arabisk, engelskfarsi, kurdisk, polsk, somali, tigrinya og urdu.