Gå til sidens indhold

Løntilskud m.v. for førtidspensionister

Læs om de forskellige jobmuligheder for førtidspensionister

Hvem kan få job med løntilskud?

Du har mulighed for at få et job med løntilskud, hvis du er førtidspensionist og under 65 år. Det er en betingelse, at du ikke er i stand til at få eller fastholde beskæftigelse på ordinære vilkår på arbejdsmarkedet. Jobbet behøver ikke være et særligt tilrettelagt job, men vil ofte være det.

Et job med løntilskud for førtidspensionister kan oprettes i både offentlige og private virksomheder. Der er tale om permanente job indtil normal pensionsalder. Jobbet kan oprettes inden for alle arbejdsområder og funktioner, og kan være på enten fuld tid eller deltid. Et job med løntilskud for førtidspensionister er tilpasset arbejdsevnen, og der tages udgangspunkt i dine ønsker og behov. Det er Aarhus Kommunes ansvar at sikre, at din arbejdsgiver er indforstået med at tage de nødvendige skånehensyn. Det er ikke en betingelse for at få et job med løntilskud, at der er tale om merbeskæftigelse på arbejdspladsen. Det er heller ikke et krav, at du skal udføre arbejde, som ellers ikke ville være blevet udført.

 

Løn- og arbejdsvilkår

Du skal, i samarbejde med de faglige organisationer, aftale løn- og arbejdsvilkår med arbejdsgiveren. En arbejdsgiver kan få et fastlagt offentligt tilskud per time.

 

Støtte til hjælpemidler ved job med løntilskud

Skal du have lavet mindre ændringer af indretningen på arbejdspladsen, eller har du brug for nogle særlige arbejdsredskaber, kan du søge om tilskud. For at få tilskud skal hjælpemidlerne være af afgørende betydning for, om du kan klare dit arbejde.

 

Råd og vejledning

Hvis du ønsker at søge om job med løntilskud for førtidspensionister, skal du henvende dig til virksomhedskonsulent Vitta Schmidt, Jobcenter Aarhus. Her kan du få råd og vejledning om dine muligheder.

 

Kontakt

Jobcenter Aarhus

Integration & Fleksjob

Silkeborgvej

Silkeborgvej 622

8220 Brabrand

Telefon: 87 13 66 22

Digital Post:  Skriv til os (Via NemID)

 

Kontakt

Vitta Schmidt

Virksomhedskonsulent

Indsats for førtidspensionister

Silkeborgvej 622

8220 Brabrand

Mobil: 29 20 83 35

Digital Post:  Skriv til os (Via NemID)

 

Jobmuligheder for førtidspensionister

 
 

Opdateret: 20.2.2018

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code