Gå til sidens indhold
Akut og udrykning

Udrykningsteamet

Udrykningsteamet er et aften- og nattilbud til borgere i akut krise. Teamet rykker ud, når det øvrige system har lukket.

Målgruppe

Udrykningsteamets målgruppe er psykisk sårbare borgere med akut opståede eller forværrede psykiske problemer, som de ikke selv kan afhjælpe, og hvor der er behov for hurtig professionel hjælp og støtte.

 

Om Udrykningsteamet

Hjælpen kan enten bestå i telefonisk rådgivning af borgeren eller et besøg i hjemmet eller på opholdsstedet. Formålet er at yde akut hjælp, omsorg, råd og vejledning i aften- og nattetimerne. 

 

Udrykkerne (medarbejderne) har ingen myndighed. Det vurderes derfor, om det kan være hensigtsmæssigt at involvere fx Psykiatrisk Skadestue, Somatisk Skadestue, vagtlægen, Børn- og Ungevagten, krisehjem, forsorgshjem, politi med flere.

 

Udrykningsteamet ledsager borgeren til behandling og støtteforanstaltninger efter behov.

 

Efter samtykke med borgeren følger Udrykningsteamet op på indsatsen ved at kontakte relevante samarbejdspartnere i støtte- og behandlingssystemerne.

 

Udrykningsteamet er et tværfagligt team bestående af erfarne psykiatri- og socialpsykiatriske medarbejdere ansat i Region Midtjylland og Aarhus Kommune. Udrykningsteamet samarbejder med Socialvagten og Aarhus Universitetshospital, Risskov.

 

Tilbuddet drives efter Servicelovens § 12. Tilbuddet er en del af Center for Akut- og Opsøgende Indsatser i Socialpsykiatri og Udsatte Voksne.

 

Hvis der er børn involveret

Udrykkerne har en speciel forpligtelse i forhold til udsatte børn og unge. Procedurerne vedrørende nødvendig underretning følges derfor nøje, når der har været en indsats i et hjem, hvor der er børn og unge under 18 år.

 

Du kan selv kontakte Udrykningsteamet

Har du brug for akut hjælp i aften- eller nattetimerne, kan du selv kontakte Udrykningsteamet. Er du bekymret for en medborger, kan du ligeledes kontakte Udrykningsteamet.

 

Brug for akut hjælp i dagtimerne?

Har du brug for akut hjælp i dagtimerne, kan du kontakte Akutteamet - find kontaktoplysninger her på siden.

Kontakt

Udrykningsteamet

Socialforvaltningen

Nørre Allé 31, 3. sal

8000 Aarhus C

Telefon: 70 10 16 10

Telefontider:
Alle dage klokken 16-07.

 
 
 

Opdateret: 19.1.2018

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code