Gå til sidens indhold

En god by for alle?

Begge fyraftensmøder med udsatte, frivillige, virksomheder og socialforvaltningen m.fl. er nu afholdt. Der er indgået forpligtende partnerskaber og nedsat aktionsgrupper, så de gode idéer kan føres ud i livet.

Aktionsgrupperne skal arbejde videre med at føre idéerne fra første fyraftensmøde ud i livet. Aktionsgrupperne bygger videre på de forpligtende partnerskaber, der blev indgået på andet fyraftensmøde. Du kan løbende følge med i deres arbejde her på siden. Desuden kan du se korte klip og reportager fra møderne.

 

 

Det andet fyraftensmøde

 

Den 22. august mødtes virksomheder, borgere, frivillige og private organisationer m.fl. sammen med Socialforvaltningen for at følge op på de idéer, der kom frem ved det første fyraftensmøde. Idéerne blev konkretiseret, og der blev indgået forpligtende partnerskaber, som skal være med til at sikre handling bag de konkrete initiativer.

 

 

Det første fyraftensmøde

 

Ved første fyraftensmøde havde vi fokus på udvikling af konkrete idéer og initiativer, som kan bidrage til løsninger inden for hvert af de tre temaer: Bolig, beskæftigelse og medborgerskab.

 

Der var energi og engageret deltagelse, da virksomheder, borgere, boligforeninger, private samt frivillige organisationer, kommunale ledere og medarbejdere mødtes til fyraftensmøde på Godsbanen tirsdag den 7. juni.

 

Læs hele nyheden

 

 

Baggrund

I Aarhus ønsker vi at tage hånd om byens særligt socialt udsatte borgere. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at der fortsat er en lang række udfordringer, som Aarhus Kommune vanskeligt kan løse alene. Vi ved, at der behov for flere alternative løsninger både i forhold til bolig og beskæftigelse, så de socialt udsatte borgere inkluderes i samfundet. Vi ved samtidig, at mange engagerede aarhusianere allerede bidrager, både i de store og det små, til at gøre en forskel for byens særligt udsatte borgere. Der er dog fortsat behov for, at vi løfter medborgerskabet til et endnu højere niveau end i dag.  

 

Vi har brug for alle relevante parter, som enten kan bidrage med konkrete nye løsninger eller som kunne finde det relevant at indgå i et partnerskab – det kan være både i de store og det små - omkring udvikling og implementering af en specifik idé inden for et eller flere af temaerne: bolig, beskæftigelse og medborgerskab.  

 

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Thomas Medom og Udsatterådet inviterede derfor til to fyraftensmøder med fokus på særligt socialt udsatte borgere.

 

 

 
 

Opdateret: 03.2.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code