Gå til sidens indhold

Til forældre

Når dit barn fylder 18 år, stopper din forsørgerpligt. Det betyder også, at ydelser, du har fået på grund af dit barns handicap, holder op.

 

Denne webportal er selvfølgelig også henvendt til dig som forælder, der har et snart voksent barn med handicap. 

 

Portalen skal give et overblik over de muligheder - men desværre også begrænsninger - der findes på området. Her på siden har vi oplistet fire ting, som du som forælder skal være særligt opmærksom på.

  

Forsørgelse 

Vær opmærksom på, at når dit barn har en betydelig og varigt nedsat funktionsevne, er det vigtigt at få forsørgelsen på plads, inden dit barn fylder 18 år. Det kan ske på et 17 ½-års møde.

 

Læs mere om 17 ½-års mødet

 

Ydelser, der stopper 

Du skal også være opmærksom på, at du som forælder i følge loven ikke længere kan få tabt arbejdsfortjeneste, når dit barn fylder 18 år. Du vil heller ikke kunne få hjælp til at dække merudgifter efter børneparagrafferne.

 

Disse regler gælder også, hvis dit barn flytter i et botilbud, selvom han eller hun endnu ikke er fyldt 18 år.

 

Fuldmagt til samarbejde

I følge loven må kommunen ikke længere tale om dit barns sag og situation med dig, når dit barn fylder 18 år, medmindre dit barn har givet dig en fuldmagt til at medvirke til samarbejdet. En sådan fuldmagt skal underskrives af dit barn, når han eller hun er fyldt 18 år. 

 

I kan få hjælp til fuldmagten enten på Handicapcentret for børn eller i Myndighedsafdelingen - Voksenhandicap.

 

Værgemål 

Er du bekymret for, om dit barn er i stand til at tage vare på sine personlige og økonomiske anliggender som voksen? Så læs om værgemål på www.borger.dk ved at klikke på linket nedenfor.  

 

Få info om værgemål

 

 
 

Opdateret: 07.8.2013

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Børn og Unge

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code