Målgruppe
Borgere med erhvervede hjerneskader, dvs. personer, der har fået en hjerneskade i deres voksenliv. Årsagen til skaden kan være trafikuheld eller sygdom.
Profil
Den pædagogiske støtte kan både omfatte de fysiske, psykiske, sociale og praktiske områder. Personalet og den enkelte beboer udarbejder sammen en konkret Delhandleplan efter Serviceloven §141. I handleplanen beskrives beboerens vanskeligheder, ressourcer, ønsker og mål beskrives, og dette sammenholdes med de muligheder og begrænsninger der ligger i bofællesskabet, i netværket og det omgivende samfund. Ud fra dette tilrettelægges den individuelle støtte.
Sammenfattet er overskriften for kerneydelsen:
-
Individuel støtte i eget hjem med den enkeltes behov i fokus.
-
Koordinere tværfaglig indsats mellem diverse samarbejdspartnere.
-
Understøttelse af den enkelte borgers sociale relationer (netværk og pårørende).
-
Understøtte borgerens aktive deltagelse og inklusion i samfundet
Antal boliger
Bofællesskabet vil, når det er fuldt etableret, rumme 11 handicapvenlige to værelses lejligheder. Den 12. lejlighed er en fælles lejlighed samt kontor for personalet.
Personalesammensætning
Det faste personale er hjemmevejledere uddannet som pædagoger, socialrådgivere eller ergoterapeuter. Det tilstræbes at personalet har en kompetencegivende uddannelse indenfor neuropædagogik. Personaledækningen vil justeres ind efter behovet men er som udgangspunkt 7:00-21:00 på hverdage og 11:00-21:00 i weekenden.