Gå til sidens indhold

Stefanshjemmet

Botilbud for voksne med erhvervet hjerneskade og fysisk handicap med betydeligt behov for pædagogisk støtte samt pleje og omsorg i hverdagen.

Stefanshjemmet er en selvejende institution, der har driftsoverenskomst med Aarhus Kommune.

 

Målgruppe for Stefanshjemmet

Stefanshjemmets målgruppe er voksne med erhvervet hjerneskade og fysisk handicap med betydeligt behov for pædagogisk støtte samt pleje og omsorg i hverdagen.

 

Profil

Stefanshjemmet er et socialpædagogisk botilbud og aktivitetscenter for voksne med handicap. Brugerne har behov for livslang støtte til at leve "det hele liv", udvikle kompetencer og livskvalitet, samt få hverdagen til at hænge sammen og give mening.

Stefanshjemmets socialpædagogiske arbejde er baseret på, at den enkelte bruger får størst mulig indflydelse og selvbestemmelse. Støtten gives som råd, vejledning og praktisk bistand ud fra den enkeltes individuelle ønsker og behov. Stefanshjemmet arbejder for, at tilbuddets værdier er synlige og i spil i alle sammenhænge. Stefanshjemmets værdier er åbenhed, respekt, tillid, ansvar, engagement og troværdighed.

 

I de enkelte beboeres handleplan (i henhold til § 141 i Serviceloven) fastsættes mål for den pædagogiske indsats. Det overordnede mål er at tilgodese beboernes ønsker og behov således at den enkelte beboers livskvalitet øges.

 

Antal boliger og pladser på aktivitetscentret

Stefanshjemmet består af 44 moderne toværelses lejligheder fordelt på 4 afdelinger. Stefanshjemmets aktivitetscenter giver tilbud til 60-65 brugere.

 

Personalesammensætning

Pædagoger, terapeuter, social- og sundhedsassistenter, samt teknisk - og administrativt personale. Endvidere er Stefanshjemmet praktiksted for pædagogstuderende.

 
 

Opdateret: 23.6.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code