Gå til sidens indhold

Soras-Kollegiet

Kollegieboliger til unge med autisme.

Målgruppe

Unge over 18 år med en autismespektrum diagnose, som har behov for støtte til at lære at bo i egen bolig.

 

Profil

SORAS-kollegiet er en del af et større ungdomskollegium for unge studerende i Vestergade 72. Der er tilknyttet 23 lejligheder til SORAS-kollegiet, som alle har eget køkken og bad.  Der er adgang til mindre fællesarealer på gangene og et fællesrum i kælderen, som kan benyttes til socialt samvær beboerne imellem.

 

Omdrejningspunktet for SORAS-kollegiets indsats er at understøtte den enkelte unges selvstændighed og et godt ungdomsliv. Kollegiet tilstræber, at den unge gør sig erfaringer med at bo selv og samtidig bliver en del af kollegiets ungdomsmiljø.

 

Som beboer på SORAS-kollegiet kan man forvente følgende ydelser:

 

 

  • Individuel tilrettelagt støtte i egen bolig, som tager udgangspunkt i en helhedsorienteret indsats. Kollegiet yder støtte i forhold til blandt andet uddannelse, beskæftigelse og fritidsliv. Desuden yder tilbuddet støtte til at håndtere forskellige praktiske opgaver i hverdagen som økonomi, post, tøjvask og rengøring.

  • Støtte til at deltage i sociale aktiviteter med de øvrige beboere på kollegiet. Det kan både være aktiviteter, som kun er for beboere, der er tilknyttet SORAS-kollegiet, og aktiviteter for alle beboere i Vestergade 72

 

På SORAS-kollegiet bliver den unge tilknyttet to kontaktpersoner, som yder individuel støtte, rådgivning og hjælp til de ting, den unge har behov for i egen bolig. Der tages udgangspunkt i de udarbejdede § 141 handleplaner.

 

Antal boliger

Der er 23 lejligheder tilknyttet SORAS-kollegiet. Alle lejligheder er udstyret med et lille køkken og bad.

 

Personalesammensætning

På SORAS-kollegiet består personalet af en leder og 6 socialfagligt uddannede medarbejdere. SORAS-kollegiets fastansatte medarbejdere gennemgår en systemisk og anerkendende uddannelse samt modtager uddannelse inden for bl.a. det autismespecifikke område.

 

På kollegiet er der som udgangspunkt faste medarbejdere mandag til fredag i dag- og aftentimerne. I weekenden ligeledes fra omkring middag til efter aftensmaden.

Kontakt

Soras Kollegiet

Socialforvaltningen

Vestergade 72

8000 Aarhus C

Telefon: 87 13 26 00

 
 
 

Opdateret: 28.8.2015

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code