Gå til sidens indhold

Kørsel til specialundervisning for voksne med handicap

Skal du deltage i specialundervisning for voksne, findes der forskellige muligheder for at få dækket udgifter til transport til og fra undervisningsstedet.

Har du et fysisk eller psykisk handicap? Får du kompenserende specialundervisning? Så har du forskellige muligheder for hjælp til befordring.

 

Sørger du selv for befordringen mellem din bolig og undervisningsstedet, kan du få udbetalt et aftalt månedligt beløb. Kan du med et hjælpemiddel selv foretage befordringen, kan kommunen bevilge hjælpemidlet.

 

Du skal benytte offentlig befordring, hvis det er muligt for dig, og det ikke medfører urimelig lang befordrings- og ventetid. I nogle tilfælde kan du få hjælp til og fra nærmeste offentlige befordring, hvis det er nødvendigt.

 

Har du behov for en ledsager under befordringen, sørger kommunen for en sådan ordning og betaler udgifterne for ordningen.

 

Har du ikke et særligt befordringsbehov, kan du i visse tilfælde få dækket udgifterne til befordring. Det kræver, at afstanden fra hjem eller fast aflastningssted til undervisningssted og tilbage igen er på 22 kilometer eller derover.

 

Yderligere information

Har du spørgsmål, skal du kontakte kontoret på dit undervisningssted.

Kontakt

Voksenhandicap

Socialforvaltningen

Værkmestergade 15 B

8000 Aarhus C

Telefon: 89 40 14 41

Digital Post:  Skriv til os (Via NemID)

 
 
 

Opdateret: 21.3.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code