Gå til sidens indhold

Bilist

De offentlige veje er inddelt og prioriteret i klasserne A, B og C. Forsøg altid at benytte veje med den højeste prioritet i glat føre for den sikreste vej til din destination.

Glatførebekæmpelsen på vejene er delt op i 27 vinterruter (9 A-ruter, 18 B-ruter og 18 C-ruter), der bliver saltet og ryddet med enten lastbil eller traktor med sneplov og en saltspreder.

 

Nedenfor følger en kort beskrivelse af den overordnede klassificering af veje i Aarhus Kommune, og hvad dette som hovedregel betyder for glatførebekæmpelsen.

 

Ønsker du et detaljeret indblik, kan du på dette kort se, hvordan alle kommunens veje er klassificeret, og hvor der er private fællesveje

A-veje: Store indfaldsveje, Ringvejen og Ringgaden

Vi udfører præventiv saltning og snerydning alle ugens dage og på alle tider af døgnet. Præventiv saltning udføres så vidt muligt, inden det bliver glat. Snerydning igangsættes ved drivedannelse eller ved et jævnt lag sne på 3-5 cm.

B-veje: Forbindelsesveje mellem bysamfund, mindre hovedveje og større stamveje

Vi salter og snerydder alle ugens dage mellem klokken 4 og 22. Saltningen begynder først, når der er konstateret glat føre. Snerydning igangsættes ved betydelig drivedannelse eller ved et jævnt lag sne på 5-8 cm.

C-veje: Boligveje og mindre veje

Vi salter og snerydder udelukkende efter kraftigt snevejr og under alvorligt, langvarigt glat føre, eller i det omfang øvrige opgaver tillader det inden for normal arbejdstid. Snerydning igangsættes ved kraftig drivedannelse eller ved et jævnt lag sne på mere end 8 cm.

P-arealer m.m.

Glatførebekæmpelse på parkerings- og rastepladser, holdebaner o.l. bliver som udgangspunkt først iværksat, efter der er oprettet en acceptabel trafiksituation på kørebanerne.

Private fællesveje

Grundejere har ansvaret for disse veje.

Små veje og grusveje

Vi udfører ikke glatførebekæmpelse på strækninger, som ikke fremgår af kortet.

Kontakt

Center for Byens Anvendelse
Teknik og Miljø
Kalkværksvej 10
8000 Aarhus C

Telefon: 89 40 44 00

E-mail: byensanvendelse@aarhus.dk

 
 

Opdateret: 06.11.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code