Gå til sidens indhold

Cyklist

De offentlige cykelstier er inddelt og prioriteret i klasserne A, B og C. Vores mål er, at du kan benytte A- og B-cykelstierne inden for normal arbejdstid og i normalt vintervejr.

Saltning og snerydning på cykelstierne er delt op i 44 vinterruter (7 A-ruter og 37 B-ruter), der bliver saltet og ryddet af traktorer med kost eller sneplov og en saltspreder.
 
Under kraftigt snevejr kan der dog være perioder, hvor det er vanskeligt at holde stierne i en farbar tilstand. Vi opfordrer derfor til at følge med i vejrudsigterne og vurdere, om det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at benytte cyklen på det pågældende tidspunkt.

 

I tilfælde af snestorm kan der på åbne strækninger være stier, som fyger til og derfor være vanskelige at passere.

 

På dette kort kan du se kommunens A- og B-stier (åbner nyt vindue)

A-stier

Vores mål er, at disse cykelstier holdes farbare uden væsentlige gener alle ugens dage mellem klokken 6 og 22. Vi begynder saltning, når der er konstateret glatte stier, og vi snerydder ved betydelig drivedannelse eller ved et jævnt lag sne på 3-5 cm.

B-stier

Vores mål er at holde disse cykelstier farbare på hverdage mellem klokken 6 og 22. Vi begynder at salte, når der er konstateret glat føre. Snerydningen begynder efter afslutning af klasse A-cykelstier.

Øvrige stier

Vi glatførebekæmper kun på stier, som fremgår af kortet. Vi glatførebekæmper ikke på øvrige stier - herunder rekreative og grønne stier.

Private fællesstier

Grundejere har ansvaret for disse stier.

Kontakt

Center for Byens Anvendelse
Teknik og Miljø
Kalkværksvej 10
8000 Aarhus C

Telefon: 89 40 44 00

E-mail: byensanvendelse@aarhus.dk

 
 

Opdateret: 06.11.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code