Gå til sidens indhold
MERE LYS MED MINDRE ENERGI

Lyskunst på Bispehavens vandtårn

Den nye lyssætning på Bispehavens Vandtårn skal gøre den arkitektoniske perle til et pejlemærke for hele Aarhus og understrege de positive forandringer, der allerede sker i området omkring Bispehaven.

Den nederste del af tårnet vil blive oplyst af en svag vandeffekt, der understreger vandtårnets funktion. Den øverste del, der kan ses på 10 kilometers afstand, bliver markeret med en linje af lys. Lyset skal symbolisere horisonten, der langsomt skifter farve i takt med, at solen går ned og står op. Lyset og farverne vil skifte sammen med solnedgangen og årstiderne og på den måde understrege det naturlige lys på himlen.

 

Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Aarhus Vand og Østjysk Bolig. Den nye lyssætning er udarbejdet af aarhusfirmaet Moto Muto. Formålet er at fremhæve tårnets særlige karakter for områdets beboere og de mange trafikanter, der hver dag passerer forbi på Åby Ringvej.

 

Leg med lyset
Lyssætningen kan ikke bare opleves på afstand. Kommer man helt tæt på, kan man interagere med lyset og projektere sin egen skygge op på tårnet i stort format.

 

På afstand skal den lysende horisontlinje på vandtårnets top minde om alt det nye, der sker i området. Lyskonceptet har nemlig også et ønske om at understøtte den positive forandring, der er påbegyndt gennem trygheds¬renoveringen i Bispehaven. En forandring, der bliver synlig for alle i Aarhus i kraft af tårnets placering.

 

Her finder du Moto Mutos ideoplæg til belysning af Bispehavens vandtårn

 
 

Opdateret: 11.8.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code