Gå til sidens indhold

Ansøg om beboerlicens

Bestil, forny eller opsige beboerlicenser via Aarhus Kommunes selvbetjening.

Det skal du vide

Hvis du har adresse i et af Aarhus Kommunes beboerparkeringsområder, kan du købe beboer- og gæstelicenser til parkering. Licenserne giver tilladelse til ubegrænset parkering på offentlige parkeringspladser i dit parkeringsområde. Undtagelsen er beboerparkeringszone 1, hvor licensen kun giver ubegrænset parkering fra kl. 17-09 på hverdage, mens der er ubegrænset parkering hele weekenden.

Du finder et kort over beboerparkeringsområder i Aarhus via dette link (åbner nyt vindue)

 

Du har mulighed for at købe en beboerlicens hvis du står som ejer eller bruger af bilen i SKATs motorregister. Du kan som ejer ændre registreringsattesten på Skats hjemmeside.

Hvis din bil er lejet/leaset skal du udfylde og uploade tro og love erklæring når du bestiller beboerlicensen. Erklæringen skal underskrives af både brugeren af bilen og udlejer/leasingfirma.

Enebruger erklæring til lejet og leaset bil samt firmabil Tro og loveerklæring (åbner i nyt vindue)

Hvis din bil er på værksted, har du mulighed for at få en værkstedslicens. Værkstedslicensen gælder som udgangspunkt i 14 dage, og du skal udfylde og uploade en tro- og love erklæring når du ansøger om værkstedslicens. Dette er uden omkostninger for dig, men licensen erstatter en licens du allerede har, i den korte periode din bil er på værksted. Du kan ikke søge denne licens, hvis du ikke har en licens i forvejen. Erklæringen skal underskrives af både brugeren og et autoriseret værksted. Du skal oploade erklæringen på Aarhus Kommunes selvbetjeningsløsning, der hvor du laver din ansøgning.

Tro og love erklæring kan hentes her (åbner i nyt vindue)

Du har mulighed for at købe en lånebils-licens, hvis du har lånt en bil i en kortere periode. Der skal udfyldes og uploades en tro- og love erklæring når du ansøger om en lånebils-licens. Erklæringen skal underskrives af både brugeren og ejeren.Du skal oploade erklæringen på Aarhus Kommunes selvbetjeningsløsning, der hvor du laver din ansøgning.

Tro og love erklæring kan hentes her (åbner i nyt vindue)

 

Læs mere om beboerlicens (åbner nyt vindue)

Læs mere om gæstelicens (åbner nyt vindue)

Hvad koster en beboerlicens?

En beboerlicens koster kr. 265,00 for et år. Beboere kan også købe en gæstelicens, som koster kr. 27,00 pr. dag. Det er ikke muligt at købe en gæstelicens til parkeringsområde 1, City. Beboerlicensen er elektronisk og træder i kraft, når den endelige kvittering er modtaget.

En værkstedslicens er gratis og træder i kraft, når den endelige kvittering har modtaget.

En lånebils-licens koster kr. 150,00 for 14 dage, og der kan kun søges om 3 x 14 dage pr. år, pr. bil. Lånebils-licensen træder i kraft, når den endelig kvittering er modtaget.

En gæstelicens koster kr. 27,00 pr. købte dato, og gæstelicensen træder i kraft, når den endelige kvittering er modtaget.

Vær opmærksom på, at et køb ikke kan fortrydes, og at det betalte beløb ikke kan refunderes.

Bestil beboerlicens

Du bestiller beboerlicensen direkte via Aarhus Kommunes selvbetjeningsløsning. I selvbetjeningen er det desuden muligt at forny eller ændre en eksisterende beboerlicens, bestille gæstelicens, samt bestille lånebils-licens og værkstedslicens.

Gå til selvbetjeningen (åbner nyt vindue) 

 

Inden du åbner selvbetjeningen, anbefaler vi, at du har følgende parat:

 

- NemID

- Betalingskort (Dankort, Visakort eller MasterCard)

- Bilens registreringsnummer (nummerplade)

 

Mangler du noget af ovenstående, kan du få hjælp og vejledning via dette link.

 

 
 

Opdateret: 21.11.2017

Afdeling: Center for Byens Anvendelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 44 10

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code