Gå til sidens indhold

Inden du klager

Få svar på, om din klage er grundlag for en annullering af p-afgiften, inden du klager.

Der er klare regler for, hvornår det er muligt at få annulleret en parkeringsafgift. Se om din klage fremgår af listen, og få med det samme svar på, om den er grundlag for annullering.

Min p-billet lå i forruden, men den er faldet ned

Parkeringsbilletten skal være synlig i forruden på kontroltidspunktet. Derfor kan parkeringsafgiften ikke annulleres efterfølgende – heller ikke selvom du fremviser en gyldig billet.

Jeg overså skiltet med parkeringsbegrænsninger

Det er dit eget ansvar at orientere dig om parkeringsbegrænsninger, når du stiller bilen. Derfor kan parkeringsafgiften ikke annulleres på denne baggrund.

Min bil er solgt, men jeg har fået en p-afgift

Du kan klage over parkeringsafgiften i Aarhus Kommunes elektroniske klagesystem. Du skal vedhæfte en kopi af slutsedlen, hvor salgsdato, købers navn og adresse klart fremgår. Herefter modtager du nærmere information.

Link til Aarhus Kommunes klagesystem (åbner i nyt vindue)

Min bil har været stjålet i tidsrummet, hvor p-afgiften blev udstedt

Du kan klage over parkeringsafgiften i Aarhus Kommunes elektroniske klagesystem. Du skal vedhæfte en kopi af journalnummeret fra politirapporten, hvor dato fremgår. Herefter modtager du nærmere information.

Link til Aarhus Kommunes klagesystem (åbner i nyt vindue)

Andre biler var parkeret som min, men de har ikke fået en p-afgift

Det har ikke betydning for din parkeringsafgift, at andre også parkerede ulovligt. Kun faktuelle fejl ved grundlaget for parkeringsafgiften kan give grundlag for en annullering.

Parkeringen var ikke til gene for andre

Det har ikke betydning for din parkeringsafgift, at andre også parkerede ulovligt. Kun faktuelle fejl ved grundlaget for parkeringsafgiften kan give grundlag for en annullering.

Der var ikke andre ledige pladser

Antallet af ledige pladser har ikke betydning for parkeringsafgiften. Kun faktuelle fejl ved grundlaget for parkeringsafgiften kan give grundlag for en annullering.

Jeg har fået p-afgift selvom jeg har en p-licens

Du kan klage over parkeringsafgiften i Aarhus Kommunes elektroniske klagesystem. Her kan du også se dokumentation for den forseelse, der er baggrund for parkeringsafgiften.

 

Link til Aarhus Kommunes klagesystem (åbner i nyt vindue)

 

Du kan selv tjekke om din P-licens kan være udløbet:

Link til Aarhus Kommunes P-licenssystem (åbner i nyt vindue)

Jeg var kun væk i kort tid

Selvom du kun er borte i kort tid, så vil p-afgiften ikke blive annulleret. Kun faktuelle fejl ved grundlaget for parkeringsafgiften kan give grundlag for en annullering.

Billetautomaten virkede ikke, og nu har jeg fået en p-afgift

Selvom billetautomaten ikke virkede, så vil parkeringsafgiften ikke blive annulleret. Kun faktuelle fejl ved grundlaget for parkeringsafgiften kan give grundlag for en annullering. Du har mulighed for at benytte en af de fire mobile app-udbydere: EasyPark, ParkMan, ParkPark eller WayToPark. Alternativt kan du benytte skrabebilletter til din parkering, disse kan købes i Borgerservice på Dokk1.

 
 

Opdateret: 02.11.2017

Afdeling: Center for Byens Anvendelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 44 10

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code