Gå til sidens indhold

Hvordan får jeg en ældrebolig eller plejebolig?

For at blive visiteret til en ældre- eller plejebolig skal du henvende dig til Sundhed og Omsorgslinjen eller en borgerkonsulent. Herefter vil vi afklare dit behov i en samtale.

Du er meget velkommen til at invitere en bisidder – f.eks. en pårørende eller en bekendt - med til samtalen, ligesom din læge kan inviteres, hvis du ønsker det.

 

Under samtalen drøfter vi dine ønsker og behov, og borgerkonsulenten orienterer dig om de tilbud og muligheder, der er. Efter samtalen vurderer borgerkonsulenten, hvilken type bolig der egner sig bedst til dig.

 

Du kan frit vælge mellem boliger i Aarhus Kommune, og du kan blive skrevet op til flere bestemte bebyggelser.

 

Folketinget har indført en plejeboliggaranti. Det betyder, at du skal være tildelt en plejebolig senest 2 måneder efter, at der er truffet en afgørelse. Denne tidsfrist gælder dog ikke, hvis du ønsker en bestemt, navngiven bebyggelse.

 

Det er gratis at blive noteret på emnelisten til en garantiventebolig. Garantien omfatter alle plejeboliger i Aarhus Kommune.

Alle boligerne tildeles efter behov, dvs. at den person, der har det største behov, får den første ledige bolig.

 

For at blive visiteret til en bolig skal du henvende dig til Sundhed og Omsorgslinjen på tlf. 87 13 16 00.

 

Tildelingen af boligerne foregår hos Boligtildelingsteamet i Sundhed og Omsorgslinjen, som kan kontaktes direkte på tlf. 87 13 16 18 alle hverdage kl. 9-12 og på mail visitationen@mso.aarhus.dk. Her kan du få oplysninger om de enkelte boliger. Du kan også oplyse om evt. ændringer i din situation.

 

Spørgsmål om indskud, husleje, lejekontrakt m.m. kan rettes til Boligadministrationen på tlf. 89 40 66 44 mandag til onsdag kl. 9-12 og fredag 9.30-12 og på mail boligadm@mso.aarhus.dk

 

Borgere fra andre kommuner

Hvis du søger ældre- eller plejebolig i Aarhus Kommune, og du ikke er bosiddende i kommunen, skal du henvende dig til din bopælskommune for at blive godkendt til en ældre- eller plejebolig der først. Herefter kan de hjælpe dig videre med en ansøgning om ældre- eller plejebolig i Aarhus Kommune.

Kontakt

Sundhed og Omsorg

Søren Frichs Vej 36G

8230 Åbyhøj

Telefon: 87 13 16 00

E-mail: 

Telefontider:
Alle hverdage 8-15

 
 
 

Opdateret: 02.2.2018

Afdeling:

Send kommentar: Sundhed og Omsorg

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code