Gå til sidens indhold

Kolonihaver i Aarhus Kommune

Find oplysninger om lejekontrakter, regler og kloakforhold for din kolonihave. Spørgsmål om administration og drift kan rettes til den enkelte haveforening og Kolonihaveforbundet.
Drømmer du om at få din egen kolonihave, kan du blive skrevet op på ventelisterne hos de enkelte haveforeninger. Du finder typisk reglerne for ventelister, vedtægter m.v. på den enkelte haveforenings hjemmeside.

 

Administration og drift

Administration og drift af kolonihaverne er forankret i den enkelte haveforening og Kolonihaveforbundet.

I Aarhus Kommune er der 3.800 kolonihaver. Af disse ligger ca. 3.000 på kommunal jord. Aarhus Kommune har udlejet disse arealer til Kolonihaveforbundet med 2.800 haver og resten på tre individuelle kontrakter med haveforeninger. Kolonihaveforbundet har videreudlejet til 28 haveforeninger. 

 

Se oversigten over kolonihaveforeninger i Aarhus Kommune (åbner nyt vindue, pdf, 256 KB).

 

Moderne liv med nye udfordringer

Tidligere lå kolonihaverne uden for byen, og de gav trængte familier mulighed for at dyrke grøntsager, frugt og bær. I dag er byen vokset, og kolonihaverne er nu grønne oaser i byen. Der er fortsat frugt og grønt i kolonihaverne, men der er i høj grad også fokus på fællesskabet i haveforeningerne.  

I dag bor mange i deres kolonihavehus i sommerhalvåret, hvor de ønsker faciliteter som strøm, vand, bad og toiletter. Den udvikling har blandt andet sat vandmiljøet under pres, og derfor har Aarhus Byråd besluttet, at kolonihaverne skal kloakeres.

  

Læs om hvad kloakeringen betyder for dig som kolonihaveejer.

Vigtig information om kolonihaver

Efter forhandlinger med Aarhus Kredsen er høringsfristen for handleplan for kolonihaveområdet udsat til d. 1 april 2018. Vi beklager den lange høringsfrist, men det har været vigtig for Aarhus Kredsen, da det skal behandles på en generalforsamling hos dem i marts måned. Hvis der er nogle der har sendt et svar ind, som de gerne vil uddybe, da der nu er en yderligere frist, er I velkommen hertil. Materialet består af følgende dokumenter, som ses nedenfor:

 
 

Opdateret: 01.2.2018

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Miljø og Energi

Telefon: 89 40 22 13

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code