Gå til sidens indhold
Foto af flytning

Bopælsattest og civilstandsattest

En bopælsattest beviser din adresse i cpr-registeret. En civilstandsattest er blot en bopælsattest, hvor der også står om du fx er gift.

En bopælsattest er en et dokument, der på skrift beviser din adresse i cpr-registeret.

 

Hvis der også står i dokumentet, om du fx er gift eller ugift, hedder det en civilstandsattest. Navnet på din ægtefælle står ikke på attesten.

 

Du kan selv vælge, om du vil have bopælsattest eller civilstandsattest på dansk, engelsk eller tysk. Det er muligt at få tilføjet dit statsborgerskab og dine tidligere navne på attesterne.

 

Pris for en bopælsattest eller civilstandsattest

En bopælsattest eller civilstandsattest koster 80 kroner (2018). Du kan betale med dankort, når du bestiller attesten.

 

Sådan bestiller du en bopælsattest eller civilstandsattest

Du bestiller bopælsattest eller civilstandsattest digitalt i selvbetjeningen på denne side. Husk, at du skal bruge NemID.

 

Gå til borger.dk 

 

Bopælsattesten eller civilstandsattesten bliver sendt til din digitale postkasse. Er du ikke tilmeldt digital post, vil du få attesten med almindelig post.  Du kan ikke få bopælsattest eller civilstandsattest på mail.

 

Hvis du ikke kan bruge selvbetjenings-løsningen

Hvis du ikke har dankort eller ikke kan bruge den digitale selvbetjenings-løsning her på siden, kan du få hjælp i Borgerservice. Her kan du kun få attesterne udskrevet på dansk. Du får attesten med dig med det samme.

 

I Borgerservice kan du betale med kontanter, dankort eller visa-dankort. Husk gyldig legitimation, fx pas eller kørekort.

 

Hvis du bestiller en attest for en anden person, skal du møde op i Borgerservice med en fuldmagt. Vi sender attesten personligt til vedkommende adresse. Det sker, også selv om du er mødt personligt op hos Borgerservice.

 
 

Opdateret: 03.1.2018

Afdeling: Kultur og Borgerservice

Send kommentar: Borgerservice og Biblioteker

Telefon: 89 40 22 22

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code