Gå til sidens indhold

Dalgaarden

Dalgaarden er et behandlingshjem med intern skole til børn med sociale vanskeligheder i alderen fra 5-12 år.

Dalgaarden er en selvejende institution, der har driftsoverenskomst med Aarhus Kommune.

 

Målgruppen for Dalgaarden

Målgruppen er børn eller unge, der på en eller anden måde har det svært. De kan have det dårligt med sig selv eller have et konfliktfyldt forhold til verden omkring sig. Det enkelte barns vanskeligheder kan være så massive, at barnet ikke længere kan begå sig sammen med andre mennesker. Barnet være uroligt, forvirret, voldsomt, have angst eller være hæmmet.

 

Tilbuddets indhold

Dalgaarden er en døgninstitution, hvor de unge bor og går i skole. Formålet er, at de unge skal have hjælp til at få det godt med sig selv og andre, så de igen kan klare sig uden for institutionen, i deres familier, i skolen og blandt jævnaldrende i fritiden.

 

En væsentlig del af vores arbejde går ud på at hjælpe børnene til at kunne begå sig blandt andre børn. Vi prøver at hjælpe dem til nye måder at komme i kontakt med andre og løse konflikter på. Vi ser det som et mål i sig selv, at barnet bevarer en tæt kontakt til sin familie og slægtninge, selvom barnet ikke bor hjemme. Vi bestræber os derfor på at inddrage forældre så meget i forløbet, som de magter.

 

Mens børnene er på Dalgaarden, bor de i et af 4 adskilte huse. Alle har deres eget værelse. Dalgaarden har et stort grønt område med mange udfoldelsesmuligheder. Der er bl.a. fodboldbane, stor hoppepude, bane til beachvolley og legepladser. Vi har også en mindre sportshal og forskellige værksteder.

 

Indimellem har nogle forældre behov for mere dybtgående samtaler. Det kan være om deres egen aktuelle situation eller om tidligere oplevelser. Forældre med et sådant behov har mulighed for at lave aftaler med familiebehandleren om et tættere forløb i en periode.

 

Henvendelse

For at blive henvist til tilbuddet skal I kontakte jeres sagsbehandler på Familiekontoret.
 

Læs mere på Dalgaardens hjemmeside (åbner nyt vindue)

Kontakt

Kontakt

Dalgaarden

Socialforvaltningen

Oddervej 249

8270 Højbjerg

Telefon: 86 27 17 22

Digital Post:  Skriv til os (Via NemID)

Telefontider:
Mandag til torsdag 8-15
Fredag 8-14

Institutionen har aldrig lukket, uden for kontorets åbningstid kan du via vores hovednummers menuvalg blive stillet om til en afdeling. Der vil dog ikke altid være nogen ved telefonen, da afdelingerne kan være ude af huset.

 
 
 

Opdateret: 23.6.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code