Gå til sidens indhold

Døgncentret

Ophold for børn eller familier med massive sociale problemer, problemer med misbrug, psykisk udviklingshæmning eller psykisk sygdom.

Døgncentret er en selvejende institution, der har driftsoverenskomst med Aarhus Kommune.

 

Målgruppen for Døgncentret

Døgncentret tilbyder hjælp til børn og unge mellem 0 og 17 år samt til familier med spædbørn. Vi arbejder med tre former for anbringelser:

 

  • Anbringelse uden for eget hjem
  • Anbringelse til afklaring af, hvad der skal ske i fremtiden for den enkelte
  • Anbringelse af børn til adoption og anbringelse af familier med spædbørn, der har behov for støtte og vejledning i deres nye livssituation.

 

Tilbuddets indhold

Døgncentret består af to enheder: Kong Christian IX's Børnehjem og Familieinstitutionen Bethesda.

 

Kong Christian IX's Børnehjem - Udgangspunktet er det enkelte barns behov

Chr. IX's Børnehjem huser Døgncentrets akutafdeling for børn i alderen 0-17 år. En anbringelse sker på baggrund af børnenes behov samt deres og familiens forhold. En akut anbringelse sker på baggrund af en kaotisk hændelse i familien. Ved en akut anbringelse giver vi barnet omsorg og ro. Samtidig finder vi ud af, hvordan barnet bedst hjælpes videre i tilværelsen, og afklarer, hvad der skal ske i fremtiden for den enkelte. Vi modtager også spædbørn til bortadoption.

 

På stedet er der en stor have med mange legemuligheder for både små og større børn med trampolin, legeplads og mulighed for boldspil. Der er indhegnede legearealer for de mindre børn. Som nabo ligger en lille offentlig fodboldbane, som også benyttes. Der er fælles aktivitetslokaler, fx teater/boldspilssal, lerværksted, computerrum m.m. 
 

Familieinstitutionen Bethesda - Intensiv støtte og vejledning

Bethesdas Familieafdeling er et tilbud til gravide kvinder og familier. Afdelingen giver familien intensiv støtte i at finde deres egne ressourcer i rollen som mor/far og hjælpe dem videre derfra. Baggrunden for at være på Familieafdelingen kan være mange, men tager alle udgangspunkt i den enkeltes aktuelle behov for støtte. Familieafdelingen er beliggende i en ældre treetagers bygning med kælder. En familie har eget værelse, evt. flere alt efter antal familiemedlemmer. Der er på afdelingen computer- og aktivitetsrum samt centralt køkken. Udendørs er der en velindrettet stor have med gode legemuligheder, mange frugttræer m.m. 

 

Henvendelse

For at blive henvist til tilbuddet skal du kontakte din sagsbehandler på Familiekontoret.

Kontakt

Kontakt

Døgncentret

Socialforvaltningen

Reykjaviksgade 11

8200 Aarhus N

Telefon: 87 13 38 48

E-mail: 

Telefontider:
Mandag til torsdag kl. 8.30-14.30
Fredag kl. 8.30-13.00

Uden for administrationens åbningstid kan du via vores hovednummer blive stillet om til afdelingerne. Der vil dog ikke altid være nogen ved telefonen, idet personalet kan være optaget af aktiviteter sammen med børnene/familierne.

 
 
 

Opdateret: 23.6.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code