Gå til sidens indhold

Vuggestedet

Vuggestedets behandlingstilbud er målrettet gravide og forældre med spædbørn indtil et år.

Målgruppe for Vuggestedet

Vuggestedet er Aarhus Kommunes dagbehandlingstilbud til gravide og spædbørnsforældre, hvor der er tegn på vanskeligheder i relationen til barnet eller det ventede barn. 

 

 

Alle kan have behov for støtte – også gravide og forældre med spædbørn

At blive mor eller far er nemlig ikke altid lige nemt; måske er dit barn uroligt, har svært ved at sove eller er svært at trøste? Med ét ændres dit liv og din hverdag bliver anderledes – og mange bliver usikre på rollen som forældre.

Er du gravid eller nybagt forældre – og er du usikker på, hvordan du skal forholde dig og kan genkende ovenstående, så er Vuggestedet måske et tilbud for dig.

Forældre støttes til at få samling på alle de tanker og følelser, der kan være i forbindelse med en af livets store forandringer - det at blive forælder. Vuggestedet giver professionel støtte til at være forælder. Støtten kan for eksempel være hjælp til at aflæse og håndtere dit barns forskellige behov, samt udvikle din følelsesmæssige relation til barnet.

Behandlingen hjælper dig i rollen som forælder og skal sikre, at dit er i gang med at skabe en tryg følelsesmæssig tilknytning til dig.

 

 

Tilbuddets indhold

Behandlingstiden er kortvarig op til 8 – 10  måneder. Den korte tidsramme gør behandlingen fokuseret og målbart.
Vi vægter, at begge forældre deltager i samarbejdet.


Der er tale om en tidlig indsats, som er både forebyggende og behandlende jvf. Lov om Social Service § 52, stk. 3, nr. 2 og 3 samt § 11, stk. 3.


Henvendelse

Du er altid velkommen til at kontakte Vuggestedet, eller du kan henvises i samarbejde med din jordemoder, sundhedsplejerske, læge eller familierådgiver fra Familiekontoret. 

Kontakt

Vuggestedet

Socialforvaltningen

Langenæs Allé 18

8000 Aarhus

Telefon: 87 13 26 77

E-mail: 

Telefontider:
Mandag - fredag kl. 9 - 15.

Henvisninger modtages alle hverdage mellem 8-9 på tlf. nummer 41 85 64 59.
Har I ikke mulighed for at ringe på det tidspunkt, kan I sende en mail. Husk altid at anføre et telefonnummer i mailen, som I kan ringes op på.

 
 
 

Opdateret: 20.7.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code