Gå til sidens indhold
Skolereformen i Aarhus

Skolereformen i Aarhus

I Aarhus har vi de seneste år arbejdet målrettet med at planlægge en ny og anderledes skoledag for byens børn og unge. En skoledag der nu er blevet til virkelighed.

Med skolereformen bliver skoledagen sammensat på en ny måde, og hverdagen forandres for både elever, forældre og pædagogisk personale.

 

Med reformen følger en længere og mere varieret skoledag med mere tid til faglig udvikling, hvor alle børn skal udfordres, så de bliver så dygtige, de kan. Uanset baggrund.

 

Ved at øge antallet af undervisningstimer, har vi en klar ambition om, at det faglige niveau stiger.

 

I Aarhus arbejder vi med varierede undervisningsformer, så både fagligt stærke og fagligt svage elever, får de bedste muligheder for at udvikle sig. Vi skaber understøttende undervisning, hvor det pædagogiske personale har fælles ansvar for opgaven.

 

Vi mener, at et tæt samarbejde baseret på tillid, er med til at sikre fokus på vores kerneopgave: børnenes læring og trivsel. At skabe en ny folkeskole kræver mod, smidighed og samarbejde. Sammen med de faglige organisationer og lederforeninger i Aarhus, har Børn og Unge skabt et fælles afsæt for arbejdet med reformen på byens skoler.

 

Her på siden er finder du meget mere information om folkeskolereformen, de forskellige temaer i reformen samt baggrundsmateriale.

 • 19.03.2015

  Skoletaget producerer ren energi

  20 Aarhus-skoler går nu ind i kampen for at gøre Aarhus CO2-neutral. Per 30. marts begynder solcellerne på skolernes tage at producere ren energi. Det sker som et led i kommunens overordnede målsætning om at blive CO2-neutral fra 2030
 • 26.02.2015

  Stor opbakning til nye reformelementer på skolerne

  Formandskabet for Rådet for Børns Læring præsenterede i går på en konference resultaterne af en helt ny undersøgelse om understøttende undervisning samt lektiehjælp og faglig fordybelse i folkeskolen.
 • 18.12.2014

  Tranbjergskolen - Valghold giver publikum unik oplevelse

  8.-9. klassernes valghold i håndværk/design og musik har arbejdet tværfagligt og eksperimenteret med sig selv, hinanden og fagene. Deres arbejdsproces imponerer lærerne, og slutproduktet giver publikum noget at tænke over.
 
 

Opdateret: 16.11.2016

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 21 26 80 88

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code