Gå til sidens indhold

Er dit barn skoleparat?

Børn begynder i skole det kalenderår, hvor de fylder seks. Som forælder er det naturligt, at du overvejer, om dit barn er parat til at starte i skole. Husk at dit barn udvikler sig meget frem til skolestarten til sommer.

Skolen tager udgangspunkt i, at børn er forskellige og lærer på forskellige måder. Derfor skal skolen tilrettelægge en undervisning, der rummer udfordringer for alle børn. Er du i tvivl, om dit barn er parat til at starte i skole, kan du tale med skolen og dit barns dagtilbud om det.

 

Du kan selv støtte dit barn i at blive klar til skolestart. Kan dit barn klare praktiske ting selv, eller er der noget I skal have øvet?

 

Du kan også støtte dit barn i at koncentrere sig gennem længere tid, fx ved at tegne, lave puslespil eller læse højt med dit barn.

 

Højtlæsning er også med til at udvikle dit barns sprog, især hvis I taler sammen om det, som bogen handler om.  Et godt talesprog er fundamentet for, at dit barn kan lære. Har dit barn et godt sprog, har det også lettere ved at deltage i leg og andre sociale fællesskaber.

 

Skolegangsudsættelse

Et barns skolegang kan udsættes, når det er begrundet i barnets udvikling.

 

Har du talt med dit dagtilbud om, at dit barn muligvis skal vente med at starte i skole, kan du søge om skolegangsudsættelse i indskrivningsperioden 22. november til 31. december 2017.

 

Uden for indskrivningsperioden skal du kontakte skolen.

 

Kontakt

Læring og Udvikling

Børn og Unge

Grøndalsvej 2

8260 Viby J

Telefon: 89 40 48 71

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 09.1.2018

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Læring og Udvikling

Telefon: 89 40 48 71

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code