Gå til sidens indhold

Dit barns sundhed og trivsel

Dit barn kan bedst lære nyt, hvis det er sundt og trives.

Trivsel, sundhed og læring er tre sider af samme sag. Dit barn kan bedst lære nyt, hvis det trives. Når dit barn er fysisk aktivt, fremmer det dit barns sundhed og stimulerer dets læring.

 

Skolen arbejder altid med at skabe et godt socialt miljø som ramme for dit barns trivsel og udvikling. Samarbejdet mellem forældre og skole er her helt centralt. Kontakt skolen, hvis du oplever, at et barn ikke trives. Klare aftaler og god kommunikation løser heldigvis langt de fleste problemer. Hvis det alligevel ikke lykkes, kan du kontakte Pædagogisk Afdeling på tlf. 23 37 91 49 eller mail st@mbu.aarhus.dk

Sund skolemad

Dit barn har brug for mad og drikke for at lege, lære og udvikle sig. Et godt morgenmåltid og en god madpakke hjemmefra er vigtigt for dit barn. De fleste skoler i Aarhus har en kantine eller et kantineudsalg. Desuden kan du bestille mælk, frugt og kildevand til dit barn hver dag i ”Din Skolebutik”. Du kan tilmelde dit barn og betale på dinskolebutik.borgerservice.dk (åbner nyt vindue)  

 

Læs mere om mad og kost i skoler og institutioner i Aarhus Kommune

 

Søvn

Børns søvn er vigtig for deres sundhed og trivsel. Ved at skabe rammerne for god søvn og have rutiner omkring sengetiden, giver I jeres barn chancen for at sove det, det har behov for.

 

Læs mere om vigtigheden af søvn for skolebørn

 

Sundhedsplejersken

Dit barn vil blive undersøgt af sundhedsplejersken mens det går i børnehaveklasse. Det er vigtigt, at du som forælder deltager ved undersøgelsen. Sundhedsplejersken samarbejder med lærerne og andre faggrupper på skolen om at fremme børnenes sundhed. Du kan træffe sundhedsplejersken på skolen en til to gange om ugen. Træffetiden finder du på forældreintra eller skolens hjemmeside.

 

Læs mere om Sundhedsplejen i Aarhus Kommune

 

Tandplejen

Tandplejen fortsætter, som du kender den, når dit barn begynder i skolen. Du er stadigvæk med, når dit barn er til tandeftersyn på klinikken. I skolen lærer dit barn gradvist mere om, hvordan det selv kan være med til at passe sine tænder. Har du spørgsmål til dit barns tandpleje, kan du kontakte dit barns tandklinik.

 

Læs mere om Tandplejen i Aarhus Kommune

 

 
 

Opdateret: 20.10.2014

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Sundhed og Trivsel

Telefon: 23 37 91 49

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code