Gå til sidens indhold

Talentklasser i Idræt (ESAA-klasser)

Her kan du læse mere om Aarhus Kommunes tilbud om talentklasser i idræt

En vigtig værdi i Aarhus Kommunes børn og unge-politik er, at folkeskolerne er for alle – også børn med særlige talenter.

 

Det fremgår af sports- og fritidspolitikken, at Aarhus skal have et miljø for talentudvikling, som giver den enkelte udøver gode udviklingsmuligheder både i idrætten og i uddannelsen.

 

Talentklasserne i idræt er et tilbud på 8., 9. og 10. klassetrin på to folkeskoler i Aarhus, Rundhøjskolen og Ellevangskolen.

 

Formålet med talentklasserne i idræt er, at talenter inden for en række sportsgrene får mulighed for at kombinere skolegang med talenttræning med henblik på at fremme en helhedsorienteret talentudvikling.

 

Klasserne skal give gode rammer for, at de unge klarer sig godt i skolen og samtidig har mulighed for at opnå sportspræstationer på højt nationalt og internationalt niveau.

 

Rammen for talentklasserne i idræt er en aftale indgået mellem Børn og Unge og Kultur og Borgerservice.

 

Klasserne drives i et samarbejde mellem værtsskolerne, ESAA (Elite Sport Akademi Aarhus) og eliteklubberne.

 

De forskellige parter arbejder tæt sammen om at sikre helhed i de unges hverdag. Det er således en forudsætning, at talenttræningen går hånd i hånd med elevernes skolegang og sociale trivsel.

 

 

Hvis du er interesseret i at vide mere om talentklasserne, kan du læse mere på de to skolers hjemmesider eller på ESAA’s hjemmeside.

 

 

Ansøgning om optagelse foregår via ESAA’s hjemmeside.

 
 

Opdateret: 23.10.2014

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Læring og Udvikling

Telefon: 89 40 48 71

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code