Gå til sidens indhold

Overvægt hos børn

Indsatser og vejledning om overvægt fra Sundhedsplejen

Det har stor betydning for dit barn at få god og nærende mad, at spise sammen med familien, at maden er tilpasset barnets alder og at der er sjove aktiviteter i barnets hverdag, hvor kroppen bevæger sig og udfordres fysisk.

 

Slik og andre søde sager tager pladsen for god og nærende mad, som barnet skal få energi af til at vokse og udvikle sig. For småbørn er det tilstrækkeligt med slik én gang om ugen. Du kan med med fordel præsentere sunde alternativer til søde sager og søde drikke.

 

Har I en god balance i hverdagen, så kan søde sager til særlige og festlige lejligheder ikke forstyrre barnets normale udvikling.

 

Sundhedsplejen tilbyder en særlig indsats til børn med overvægt. Du kan henvende dig til den lokale sundhedsplejerske, som kan vejlede i opmærksomhedspunkter i dit barns hverdag.

 

Du kan læse mere og finde gode råd på enletterebarndom.dk 

 

’Fedt for Fight - skolestarter’. Indsats for børn med svær overvægt

 I 0. klasse tilbydes alle børn en indskolingsundersøgelse. Blandt andet højde- og vægtmåling af børnene er med til at danne baggrund for at udregne det enkelte barns BMI. På baggrund af dette vil børn med svær overvægt sammen med deres forældre blive tilbudt deltagelse i 'Fedt for Fight - skolestarter'.

 

'Fedt for Fight - skolestarter' er en tværfaglig kommunal indsats, som er individuelt tilpasset, familierettet og har barnet og dets trivsel i fokus. En specialist-sundhedsplejerske er gennemgående fagperson i kontakten med barnet og familien.

 

Efter indsatsen vil barnet i samarbejde med forældrene fortsat blive tilbudt opfølgning hos skolesundhedsplejersken.

 

Er dit barn svært overvægtigt, kan du henvende dig til din lokale sundhedsplejerske.

Du kan også tage kontakt til sundhedskonsulent i Sundhed og Trivsel, Susanne Hede:

suhe@aarhus.dk

mobil nr.: 51 57 51 57.

 

Tilbage

 
 

Opdateret: 20.4.2016

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Sundhedsplejen

Telefon: 89 40 53 45

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code