Gå til sidens indhold
13.10.2017

Sæsonafslutning

Efter nogle meget våde måneder nærmer sæsonafslutningen på græsbanerne sig. Efteråret har desværre budt på rigtig mange udfordringer med græs, der ikke er blevet klippet, opsamling af afklip og ikke mindst aflyste aktiviteter.

Ikke desto mindste skal der lyde en stor ros til alle jer frivillige, som har lagt et stort arbejde i at lukke baner, flytte rundt og i det hele taget få tingene til at køre bedst muligt for at undgå skader.

De steder, hvor banerne er skadede, kan vi desværre ikke gøre meget nu. Her vil bare græsflader forventeligt møde spillerne igen til foråret. Vores gartneren tager en sidste tur med eftersåning og opretning af småskader, når sæsonen slutter, men de store skader er der ikke meget at gøre ved.

At dagene bliver kortere, mærkes også tydeligt nu. Jo mørkere, desto mindre vækst i græsset - og desto mere sårbare baner. Vi skal derfor opfordre til, at I fortsat passer på banerne de sidste 14 dage. Grusbanerne er klar til brug. Og heldigvis stiger antallet af kunstgræsbaner stødt. ’

Banerne lukker den 31. oktober 2017. Herefter vil målene blive samlet sammen og låst. Ønsker I at tage nettene ned inden, skal det ske ved sæsonafslutning.

Sidste kampe på kunstgræs

Det er igen i år aftalt med Aarhus Fodbold Forum, at Sport & Fritid stiller et beløb på kr. 30.000,- til rådighed til afvikling af novemberkampe på kunstgræs. Fodbold Forum har booket baner og har kontakten til de enkelte klubber. Divisionskampe
For klubber med divisionshold gælder samme regler som tidligere.  Divisionsklubber, der ønsker at afvikle kampe efter 31. oktober, skal i god tid forinden (omkring en måned) kontakte Sport & Fritid. Klubberne skal udarbejde en plan for, hvordan man vil sikre, at banen lider mindst mulig skade. Samtidig skal man være opmærksom på, at der i Aarhus Kommune ikke er midler til at reparere skader fra kampe spillet efter 31. oktober. Man må derfor forvente, at disse skader stadig vil være at se på banerne, når sæsonen starter igen 1. april.

Kunstgræsbaner

Senest er kunstgræsbanerne på Skæring Skoles Idrætsanlæg og Frederiksbjerg Idrætsanlæg taget i brug i indeværende år, således at vi nu har 10 baner i kommunen. I øjeblikket arbejdes der på yderligere to baner på henholdsvis Brabrand og Viby Idrætsanlæg. Med det nye budgetforlig for 2018 er der 3 nye kunstgræsbaner mere på vej. Der kommer mere information herom senere.

Salg af fyrværkeri fra idrætsanlæg

Sport & Fritid får en del forespørgsler fra foreninger og private forretninger om lån af kommunens idrætsanlæg til opbevaring og salg af fyrværkeri. Derfor har vi udarbejdet Retningslinjer for fyrværkerisalg fra kommunale idrætsanlæg. Det er kun hjemmehørende klubber, der kan ansøge. Dette gøres ved udfyldelse af Ansøgningsskema.  Det skal bemærkes, at der skal ansøges senest d. 1. december hvert år. Senere ansøgninger, kan desværre ikke imødekommes.

Vi ønsker alle en rigtig god vintersæson!

Morten Thomsen og Rikke Schultz Nordentoft, Sport & Fritid

• 13.10.2017

Sæsonafslutning

• 27.09.2017

Det våde vejr fortsætter

Pga. nedbør i nat og i formiddagstimerne onsdag d. 27. september 2017 er al græsklipning i kommunen sat på stand-by, foreløbigt indtil imorgen.
  • 13.09.2017

Aarhusianske fodboldbaner står under vand

• 07.09.2017

Voldsom nedbør i Aarhus

Pga. den voldsomme nedbør i går onsdag d. 6. september 2017 er al græsklipning sat på stand-by indtil videre. Der henstilles samtidig til at al træning aflyses indtil på mandag og at weekendens kampe aflyses/udsættes eller flyttes til en kunstgræsbane.
  • 03.08.2017

Græsklipningen er indstillet pga. af regn

• 20.06.2017

Sommerferie

Sport & Fritid ønsker alle en god sommer!
  • 21.04.2017

Ansøgning om fodboldbaner i sommerferien

Sport & Fritid er i gang med at planlægge renovering og vedligeholdelse af kommunens fodbold-/græsbaner, der skal foregår i skolernes sommerferie, hvor græsbanerne sædvanligvis er lukkede.

• 24.03.2017

Sæsonstart 2017

Der er forår i luften…

Vinteren har været god ved de aarhusianske fodboldbaner. DMI lover tørvejr i næste uge. Dog et varsel om rigtig meget regn lørdag den 1. april. Banerne er sårbare på denne årstid, da der stadig er nattefrost og ingen vækst i græsset.

Vi åbner principielt banerne den 1. april 2017. Men holder vejrudsigten med meget regn lørdag, henstilles til, at aktiviteterne minimeres mest muligt. Vi opfordrer til, at hovedparten af jeres aktiviteter afventer til efter påske.
  • 20.09.2016

Salg af fyrværkeri fra kommunens idrætsanlæg

• 20.09.2016

Sæsonafslutning på græsbanerne