Gå til sidens indhold

Kunsteksperimentarium

Kunsteksperimentarierne foregår forskellige steder i kommunens forstæder og landsbyer. Der er siden 2014 igangsat fire eksperimentarier i Solbjerg, Lystrup, Stavtrup og Herredsvang.

Kunsteksperimentarierne udmøntes som deltagerbudgetter, hvor omdrejningspunktet er kunst i det offentlige rum. Opgaven lægges ud som fælles udviklingsprojekter mellem lokale borgergrupper og kunstnere, mens kommunen understøtter processen og hjælper til med faglig sparring, tilladelser o.l. efter behov. Deltagerbudgetter har til formål at fremme demokrati og medborgerskab.

Kunsteksperimentariet har desuden til formål at give plads til nye kunstformer og kunstneriske arbejdsprocesser.

I 2018 igangsættes to nye kunsteksperimentarier, og det er nu muligt at søge om at deltage. Læs mere nedenfor.

 

 

Åben ansøgningsrunde til Kunsteksperimentarium 2018

Trænger din landsby til et løft? Er der behov for en vitaminindsprøjtning i dit parcelhuskvarter? Er du vild med kunst i det offentlige rum?

Aarhus Kommune søger nye deltagere til Kunsteksperimentariet med opstart ultimo august 2018. Kunsteksperimentariet er samarbejdsprojekter mellem lokalområder og kunstnere omkring kunst i det offentlige rum.  Formålet med kunsteksperimentariet er, at afprøve forskellige kunstneriske metoder, lokaliteter, samarbejdsformer og kunstformer. Kunsteksperimentariet skal foregå i kommunens lokalområder udenfor Aarhus midtby.

Med Kunsteksperimentariet får I mulighed for at sætte kunst på dagsordenen i jeres lokalområde. I får anledning til at arbejde med områdets identitet og styrke fællesskab og sammenhængskraft i området.

Kunsteksperimentariet praktiseres som deltagerbudgetter – det betyder, at det er deltagerne, der gennemfører og er ansvarlige for projektet. Hensigten med deltagerbudgetter er, at styrke medborgerskab og medindflydelse i kommunen. Kulturforvaltningen understøtter processen med facilitering og sparring, og hjælper med at åbne døre i forhold til samarbejdsmuligheder, tilladelser o.l. Derudover deltager Aarhus Kommunes Billedkunstudvalg i opstartsfasen og hjælpe med at udvælge kunstnere til de to lokalområder.

Det er vigtigt, at I har en åben og nysgerrig tilgang til kunst og kunstnerisk arbejde, og vi ser gerne, at der ikke på forhånd er indledt samarbejde med en bestemt kunstner.

I 2018 igangsættes 2 nye eksperimentarier med et budget på 300.000 kr. til hvert sted.

Lyder det interessant? Så send os en kort ansøgning.

Ansøgningen skal indeholde (max 2 sider):

  • Præsentation af ansøger(ere) – hvem er I, og hvordan er I evt. organiseret?
  • Kort beskrivelse af lokalområdet
  • Motivation - hvorfor vil I gerne være med?
  • Hvad vil I gerne opnå med projektet?
  • Hvilke samarbejdspartnere har I lokalt? Og hvordan vil I forankre projektet i lokalområdet?
  • Hvem er tovholder for projektet?

Hvad lægger vi vægt på i udvælgelsen?
Vi lægger vægt på, at jeres sted er udenfor Aarhus by – en landsby eller forstad. I kan være en forening, en institution eller en gruppe af ildsjæle, som har lyst til at samarbejde – det er vigtigt, at arbejdsgruppen er åben og involverende. At I har interesse og lyst til at indgå i et kunstprojekt, som ingen kender resultatet af på forhånd! Vi lægger vægt på, at I kan bidrage med tid og engagement og har lyst til at påtage jer opgaven.

Ansøgningen sendes til kultur@aarhus.dk senest fredag den 8. juni kl. 12.00.

I perioden 2014-16 er der igangsat 4 kunsteksperimentarier i hhv. Solbjerg, Lystrup, Stavtrup og Herredsvang. Kunsteksperimentariet er evalueret i 2017. Læs mere her: http://www.aarhus.dk/da/borger/kultur-idraet-og-fritid/Kultur/Kunsteksperimentarium.aspx

 

For uddybende spørgsmål kontakt:

Anne Mette Svenningsen, tlf. 5157 5140 eller amsv@aarhus.dk

Pia Buchardt, tlf. 2920 9041 eller pbu@aarhus.dk

Kontakt

Anne Mette Svenningsen

Kulturforvaltningen

Godsbanen
Skovgaardsgade 3

8000 Aarhus C

Telefon: 5157 5140

E-mail: 

 

Kontakt

Pia Buchardt

Kulturforvaltningen

Godsbanen
Skovgaardsgade 3

8000 Aarhus C

Mobil: 29209041

E-mail: 

 

Evaluering af Kunsteksperimentariet

 
 

Opdateret: 18.5.2018

Afdeling: Kultur og Borgerservice

Send kommentar: Kulturforvaltningen

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code