Gå til sidens indhold
Grøn Medborger

Den Grønne Kile

Den Grønne Kile er den nye borgerskabte park på godsbaneområdet i Aarhus. Gå en tur langs de gamle godsbanespor, følg udviklingen af den nye bydel Aarhus K og vær med til at skabe parken.

Den Grønne Kile, der til daglig har kælenavnet Kilen, er en ny bypark for alle i Aarhus, herunder de kommende beboere, studerende og virksomheder i den nye bydel Aarhus K. Parken er med til at fremme og bevare den kreative energi, der er på godsbaneområdet i dag, i takt med udviklingen af den nye bydel, så der fortsat er plads til det umiddelbare, det eksperimenterende og det utæmmede i Aarhus K.

 

Læs mere om byudviklingen på Godsbanearealerne her

 

Kilen strækker sig langs en nyanlagt sti i et gammelt jernbanespor, der løber fra Godsbanen og ud under Ringgadebroen, hvor den kobler sig på Brabrandstien. På den måde binder Kilen midtbyen og Ådalen sammen og trækker naturen helt ind til centrum af Aarhus.

 

Den Grønne Kile adskiller sig fra byens andre parker ved at tilbyde plads og rum til mange forskellige aktiviteter og midlertidige projekter. Langs stien kan borgere, virksomheder og foreninger udføre projekter, der giver liv og aktivitet til Kilen og gør gå- eller cykelturen langs jernbanesporet til en spændende oplevelse.

 

 

Aarhusianerne er med til at udvikle Kilen

Den Grønne Kile er skabt ud fra en vision om at vende byudvikling på hovedet og give aarhusianere med skaberkraft et areal at udfolde sig på.

 

Nogle tiltag i Kilen bliver permanente, som stier, grøfter og træer. Andre er midlertidige og drives af forskellige foreninger og frivillige. Fra installationskunst og BMX-cykelbane til bistader, nyttehaver og kælekaniner – og flere projekter kommer til.

 

 

Hvad vil DU skabe i Den Grønne Kile?

I Kilen har du initiativretten! Og der er højt til loftet, bogstaveligt talt. Derfor er der også vide rammer for, hvad der kan lade sig gøre her.

 

Har du en idé, som du gerne vil gennemføre i Kilen? En aktivitet, et opholdsrum eller et helt andet projekt? Grøn Medborger koordinerer de borgerdrevne initiativer og hjælper nye i gang, så kontakt os og hør, om du kan få et areal langs jernbanesporet og måske et lille økonomisk startskud.

 

Vi forventer at;

 

  • du finder mindst én anden at lave dit projekt sammen med.
  • jeres projekt bidrager til at gøre Kilen til et levende, spændende og rart sted at være.
  • jeres projekt er offentligt tilgængeligt.
  • I hjælper med at formidle jeres projekt til besøgende i Kilen (fx med skilte) og eventuelt på sociale medier.
  • I selv står for at holde jeres område pænt og sikkert, samle affald og vedligeholde projektet.
  • I sender et par fotos eller videoklip af jeres projekt til Grøn Medborger.

 

Vi glæder os til at høre, hvad du har lyst til at lave i Kilen, og at hjælpe dig videre med dit projekt!

Kontakt

Samskab Aarhus

Team Medborgerskab

Center for Byens Anvendelse

Kalkværksvej 10, 4. sal

8000 Aarhus C

 
 
 

Opdateret: 24.10.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code