Gå til sidens indhold

Hvad skal der ske, når nogen dør?

De praktiske opgaver, der følger et dødsfald, bliver oftest varetaget af en bedemand. Denne vejledning er til dig, der vil udføre nogle af opgaverne selv eller bare vil vide mere.

Ved dødsfald skal en læge skrive en dødsattest. Før kan man ikke flytte afdøde eller anmode om begravelse eller ligbrænding. Lægen anmelder dødsfaldet til Sundhedsstyrelsen.

  

Dødsanmeldelse

Et dødsfald skal anmeldes til kirkekontoret i det sogn, afdøde hørte til, senest to dage efter, det er sket. Du kan finde afdødes bopælssogn og blanketten til dødsanmeldelse via links her på siden.

 

Blanketten kan du også få på kirkekontoret, som kan hjælpe med at udfylde den. Her skal du også aflevere dødsanmeldelsen sammen med:

 

  • kopi af lægens dødsattest
  • afdødes dåbsattest
  • afdødes sundhedskort
  • evt. vielsesattest.

 

Det videre forløb

Kirkekontoret giver besked om dødsfaldet til alle øvrige, relevante myndigheder. Disse regler gælder uanset afdødes trosretning, og uanset om afdøde var medlem af folkekirken.

 

Næste skridt er at tage stilling til, om afdøde skal begraves eller kremeres. Så skal der vælges et gravsted. Den afdødes eget ønske skal naturligvis respekteres. Husk på, at en bedemand kan være til hjælp i forløbet.

 
 

Opdateret: 18.1.2018

Afdeling:

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 8940 2765

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code