Gå til sidens indhold

Boligindretning

Du kan få hjælp til indretning af din bolig, når ændringen er absolut nødvendig for at gøre boligen bedre egnet for dig.

Hjælpen ydes, hvis din fysiske og/eller psykiske funktionsevne vurderes til at være varigt nedsat, og en boligindretning vil lette din hverdag og gøre boligen bedre egnet for dig at bo i.

 

Boligindretning kan være små ændringer, f.eks. at fjerne dørtrin. Det kan også være lidt større ændringer som ramper, ændring af dørbredder eller trappelift. Og det kan være omfattende ændringer, fx til- og ombygninger af badeværelse eller køkken.

Vær at vide om boligindretning

Vurdering af behovet for boligindretning

Afgørelsen træffes på baggrund af en samlet vurdering af din situation. I nogle tilfælde skal vi bruge lægeoplysninger for at kunne vurdere en ansøgning. Du kan forvente at blive kontaktet af en konsulent, hvor du får mulighed for at uddybe din ansøgning.

Du har ret til at have en bisidder hos dig. Dette kan være en pårørende, en ven eller en repræsentant fra en patientorganisation.

De oplysninger du giver os, vil blive gemt elektronisk.
 
Find en bisidder i Aarhus Kommune

Søg om boligindretning

Du skal ansøge om boligindretning digitalt. Klik på linket herunder for at ansøge.

Ansøg om boligindretning på borger.dk

Frit valg af materialer og håndværker

Du kan frit vælge materialer og håndværker til den boligindretning, du har fået bevilget. Valg af andre materialer skal gøre boligen bedre for dig. Håndværkeren skal være faguddannet og momsregistreret. Du kan dog højest få refunderet udgiften med et beløb svarende til den pris, kommunen kunne få ændringen lavet til hos sin leverandør. En eventuel merudgift til den bevilgede ændring skal du altså selv betale.

Vær opmærksom på

Du kan ikke få støtte til en boligindretning, blot fordi den nuværende indretning er uhensigtsmæssig. Hvis boligindretningen har karakter af istandsættelse eller modernisering, kan der heller ikke ydes støtte.

 

Du kan normalt ikke få støtte til en boligindretning, der er iværksat før ansøgning og bevilling.

Reetablering

Hvis du bor i ejerbolig, kan du som udgangspunkt ikke få reetableret boligindretningen.

Hvis du bor i lejebolig, gælder reglerne om frit valg af materialer og håndværker ikke fuldt ud, og reetableringsudgifterne kan blive større.

Hvis du vælger andre materialer, skal du selv afholde evt. yderligere udgifter til reetablering - dette gælder både for ejer- og lejebolig.

Har du brug for at tale med os?

Du kan også kontakte os på mail eller telefon. Se kontaktoplysninger her på siden.

Kontakt

Sundhed og Omsorgslinjen

Telefon: 87 13 16 00

E-mail: 

Telefontider:
Alle hverdage 8-15

 

Hjælp til digital selvbetjening

 
 

Opdateret: 03.1.2018

Afdeling:

Send kommentar: Sundhed og Omsorgslinjen

Telefon: 87 13 16 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code