Gå til sidens indhold
Genoptræning på MarseliborgCentret

Neurocentret

Neurocentret er Aarhus Kommunes tilbud om genoptræning og rehabilitering til dig, der er akut ramt af en blodprop i hjernen, en hjerneblødning eller anden skade i hjernen, fx følger efter en hjernetumor.

Hvem henvender tilbuddet sig til?

Du skal være udskrevet fra sygehuset med en genoptræningsplan, og du skal være fyldt 18 år.

 

Hvad indeholder tilbuddet?

Vores tilbud om genoptræning indgår i et rehabiliteringstilbud med det formål, at du efter hjerneskaden får mulighed for fortsat at leve et for dig værdigt og meningsfuldt liv. Rehabilitering er et bredt begreb, der både omfatter genoptræning, forebyggelse og forskellige former for støtte. Rehabilitering retter sig både mod hjerneskaden og den situation, du befinder dig i. Det er en målrettet, tidsafgrænset samarbejdsproces mellem dig, din familie og fagfolk. Rehabiliteringen baseres på hele din livssituation.

 

Hvordan foregår det?

Hospitalsafdelingen udfylder en genoptræningsplan, der sendes til Aarhus Kommune.

Senest tre hverdage herefter sender Visitationskontoret et tilbud til dig om et genoptræningsforløb på Aarhus Kommunes Neurocenter. Senest fem hverdage herefter kontakter Neurocentret dig telefonisk og aftaler det første besøg med dig.

Det er dine ønsker, behov og ressourcer, der bestemmer indholdet i dit rehabiliteringsforløb. Da hele familien bliver påvirket af din hjerneskade, er der ofte et tæt samarbejde med din familie i forløbet. Mål og indhold for genoptræningsforløbet planlægges i et samarbejde mellem dig og terapeuterne.

Genoptræningen foregår der, hvor det er mest hensigtsmæssigt for dig. Det er ofte i dit hjem, i lokalerne på Neurocentret eller, hvor det i øvrigt kan have betydning for dig. Antallet af træningsseancer kan variere, afhængigt af dine behov undervejs i rehabiliteringsforløbet, men vil typisk være mellem en og fire gange om ugen.

Genoptræningsforløbets længde er individuelt, men strækker sig typisk over to til tre måneder.

Neurorehabiliteringen strækker sig ud i fremtiden, så din rehabilitering fortsætter ofte efter, at genoptræningen i Neurocentret er afsluttet.

 

Hvem er ansat på Neurocentret?

Der er ansat ergoterapeuter og fysioterapeuter, som vil støtte og træne med dig i dit rehabiliteringsforløb. Alt efter behov får du tilbudt fysioterapi, ergoterapi eller begge dele. Alle terapeuter har stor kompetence og erfaring med genoptræning og rehabilitering af hjerneskadede. Derudover er der ansat en administrativ medarbejder og en leder af Neurocentret.

 

Praktiske oplysninger

Neurocentret ligger i MarselisborgCentret, P. P. Ørums Gade 11, bygning 14A, stuen. Er nabo til Hjerneskadecentret og Hjerneskadeforeningen.

 

Befordring

Busstoppesteder 100 - 200 meter fra Neurocentret og parkeringspladser i nærheden. Hvis du ikke selv kan komme til træning i Neurocentret, kan du visiteres til gratis kørsel med taxa. Kørslen bestilles af Neurocentret.

 

Kontakt

Neurocentret

P.P. Ørums Gade 11

Bygning 14A st.

8000 Aarhus C

Telefon: 87 13 26 94

Digital Post:  Skriv til os (Via NemID)

Åbningstider:
Alle hverdage kl. 8.00 - 15.00

Telefontider:
Alle hverdage kl. 8.00 - 12.00

 

Kontakt

Gurli Laursen

Leder af Neurocenter og Ortopædisk GenoptræningsCenter

P.P. Ørums Gade 11, byg. 10 og 14A

8000 Aarhus

Telefon: 30 58 08 69

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 01.6.2017

Afdeling:

Send kommentar: Sundhed og Omsorg

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code