Gå til sidens indhold
02.03.2013

Børn og ældre flytter under samme tag

'Generationernes Hus' er et nyskabende projekt på havnefronten i Aarhus Ø, som samler ældreboliger, plejeboliger og dagtilbud under samme tag.

De første kim til det nye hus er ved at blive lagt, og på mandag 4. marts mødes repræsentanter for børne- og ældreområdet, ledere og medarbejdere til en fælles idéworkshop i Folkestedet, Carl Blochs Gade.

 

Bag projektet står magistratsafdelingerne for Børn og Unge samt Sundhed og Omsorg, og her har rådmændene store forhåbninger til byggeriets muligheder og perspektiver.

 

Kristian Würtz, rådmand for Børn og Unge, siger:
”Jeg er sikker på, at vi får skabt et unikt og attraktivt tilbud til både børn, forældre, ældre og pårørende, som rækker på tværs af generationerne. Vi får ikke alene et dagtilbud, ældreboliger og et plejecenter med havudsigt, vi får også skabt et rum for glæde, inspiration og samvær mennesker imellem. Det skaber fællesskab og det knytter an til byrådets ambitioner med den nye bydel,” siger Kristian Würtz.

 

Rådmand Thomas Medom, Sundhed og Omsorg, påpeger, at husets placering på Aarhus Ø giver mulighed for opholdsarealer ude og inde, der indbyder til aktiviteter, oplevelser og møder generationerne imellem.

 

”Vi kender alle det helt særlige bånd, børn og ældre kan knytte, og det har været tydeligt at se gennem projektet ’Brobygning mellem generationer’, at de ældre har utrolig meget at byde på i forhold til børnene - spændende historier fra ”gamle dage”, omsorg og ikke mindst tid til at lege! For de ældre er samværet med børnene med til at skabe livsglæde og indhold i hverdagen, mens det for børnene be-tyder nærvær og en mulighed for at lære af de ældres livserfaringer,” siger den fungerende rådmand for Sundhed og Omsorg, Thomas Medom.

 

Workshoppen er den første af i alt fire, der efter planen resulterer i et forslag til byggeprogram i det tidlige efterår. Processen vil inddrage en lang række repræsentanter for unge og ældre, organisationer, naboer, og borgergrupper. Herefter skal byggeopgaven sendes i udbud. Det endelige byggeri ventes færdigt i 2017.

 

Yderligere oplysninger:

Kristian Würtz, rådmand for Børn og Unge, 4043 1213
Thomas Medom, rådmand for Sundhed og Omsorg, 2751 7961

Link til denne side

Nyheder

 • 20.09.2017

  Ny affaldssortering skydes i gang for hele Aarhus Kommune

  Nu skal der sorteres mere glas, plast og metal samt papir og pap fra vores husholdningsaffald. Sorteringsvejledning og information lander i disse dage i alle postkasser.
 • 20.09.2017

  Mejlgades cyklister skal sætte tempoet ned

  Hurtigkørende cyklister er et velkendt fænomen i Aarhus’ første cykelgade Mejlgade. Men nu får cyklisterne en kærlig reminder om at sætte farten ned.
 • 19.09.2017

  Advokatfirma bistår i sag om gennemgang af indkøb hos Center for Miljø og Energi

  Advokatfirmaet Bech-Bruun om at bistå i arbejdet med opfølgning på indkøb i perioden 2008 - 2016.
 • 19.09.2017

  Nyt Aarhus-projekt skal sætte anbragte børn og mentorfamilier sammen

  Et nyt samarbejde mellem Aarhus Kommune og organisationen MENTORBARN skal bringe døgnanbragte børn og unge sammen med frivillige mentorfamilier, der kan give støtte og opbakning. Samarbejdet er en del af en ny, helhedsorienteret indsats på området, og det støttes af VELUX FONDEN.
 • 18.09.2017

  Unge udvikler Bispehaven

  Ellekærskolens hal bliver omdannet til et stort, kreativt projektværksted, når unge i alderen 13 til 17 år mødes til ungekonferencen VORES BISPEHAVEN lørdag den 23. september. De unge får mulighed for at arbejde med egne ideer til et aktivt børne- og ungdomsliv.
 • 18.09.2017

  Langenæs Børneby holdt festlig åbning

  Hjerterummet - et stort fællesrum i flere etager - var fredag 15. september fyldt med børn, voksne og farver: Der var indvielse i Langenæs Børneby - den nye fælles indskoling og afdeling i Læssøesgades Skole og Langenæs Dagtilbud.
 • 18.09.2017

  Hvad skal der ske med Aarhus 2017 frivillighedsprogram

  I forbindelse med Kulturhovedstaden Aarhus 2017 er der blevet etableret et frivillighedsprogram, som mange har interesse i skal fortsætte. Flere mener at det både skaber værdi for borgere og erhvervslivet, så derfor holder Frivillighovedstaden et stormøde hvor erfaringer fra programmet skal føres videre.
 • 15.09.2017

  Godsbanearealerne klar til næste skridt

  Forslag til udviklingsplan for Godsbanearealerne skal behandles.
 
 

Opdateret: 19.3.2013

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter