Gå til sidens indhold
26.09.2014

Elever skal være fortrolige med teknologi

Mandag 29. september sætter 100 undervisere, skoleledere, ingeniører, iværksættere, forskere og beslutningstagere ord på fremtidens læring i folkeskolen. Det gør de ved konferencen ”Teknologi og læring i fremtidens skole”.

Danske elever skal blive bedre til både at skabe og dele viden - og at udnytte ny viden om læring, nye digitale læremidler og nye teknologier. På konferencen ”Teknologi og læring i fremtidens skole” vil Aarhus Kommune sammen med Ingeniørforeningen IDA sætte ord på fremtidens kompetencer hos den digitale skoleelev.  

 

Børn og Unge-chef i Aarhus Kommune, Rasmus Bak-Møller siger:

 ”Den danske folkeskole skal bidrage til at give vore børn og unge de bedste forudsætninger for at skabe sig en plads på arbejdsmarkedet og indgå som aktive medskabere af fremtidens samfund. Med konferencen vil vi sætte fokus på muligheder og udfordringer i at udnytte de nye læringskoncepter. En intelligent brug af digitale læremidler og ny teknologi kræver nye kompetencer, hvor børn og unge skaber, leger og samarbejder om ny viden. Vi ønsker at skubbe på udviklingen. Men vi kan ikke alene. Derfor er vi glade for at IDA er medarrangør af dagen.”

 

Formand for Ingeniørforeningen IDA, Frida Frost siger:

 ”En folkeskole, hvor eleverne tidligt bliver fortrolige med teknologi og får mulighed for at udvikle sig fagligt gennem læremidler, der trækker på nyeste viden og teknologier, vil ruste eleverne til fremtiden. Det gælder ikke mindst i naturfagene, der er så vigtige for at flere vælger en teknisk- naturvidenskabelig uddannelse. Og det har vi behov for. Derfor har IDA sammen med toneangivende danske virksomheder formet Danmarks nye teknologiske alliance Engineer the Future. Her arbejder vi for, at flere danske unge vælger ingeniør- og teknikuddannelser. Fødekæden starter i folkeskolen, hvor god udnyttelse af teknologi i undervisningen og flere og endnu bedre uddannede faglærere har en afgørende betydning for elevernes motivation og uddannelsesvalg.”  

 

Dagen munder ud i et inspirationskatalog til aktører og samarbejdspartnere omkring folkeskolen.

 

 

Workshops

 

 • FabLab@School
 • Fremtidens samarbejde mellem kommuner, virksomheder, Aarhus Universitet, VIA og Ingeniørforeningen IDA
 • Fremtidens læringsrum
 • LærerNetværk
 • Inklusion og gamification
 • GAfE – Google Apps for Education i de aarhusianske folkeskoler  

 

FabLab@school

Et samarbejde mellem Aarhus, Silkeborg og Vejle Kommuner samt Aarhus og Stanford Universitet. Elever får mulighed for at forstå teknologier ved at undersøge, teste og designe ting og træne sig selv i rollen som problemløsere. Børn og Unge i Aarhus Kommune har i august 2014 uddelt 350 kufferter med FabLab-teknologier til de aarhusianske folkeskoler. Her kan børn lære, mens de konstruerer, bygger og skaber helt konkrete ting sammen med deres kammerater.  

 

Læs mere om FabLab:

www.fablabatschool.dk (åbner nyt vindue)  

 

Læs mere om skolekufferter:

kuffert.skoleblogs.dk (åbner nyt vindue)  

 

Tid

29. september kl. 9.30 – 16.30  

 

Sted

Center for Læring, Louisevej 29, 8220 Brabrand  

 

Yderligere information:

Inger Surrow, sektionsleder i Center for Læring.

Mail: insu@aarhus.dk. Telefon: 29 20 90 28

Link til denne side

Nyheder

 • 20.04.2018

  Lyd lærer publikum om demens

  Fra 1. maj åbner ny lydinstallation i Aarhus, som inddrager publikum i oplevelsen af at have demens. Installationen er skabt af Teater Fluks og en del af deres roste forestilling CTRL+ALT+DEMENS, støttet af Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
 • 19.04.2018

  Har du overvejet at blive frivillig?

  Og vil du være med til at skabe glæde og socialt samvær hos mennesker med psykiske eller fysiske handicap? Så kan du høre mere om at være frivillig til vores FrivilligJobbørs. Det sker den 25. april 2018 om eftermiddagen på DOKK1 – og er et led i Frivillig-hovedstadsåret.
 • 19.04.2018

  60-årige laver mad og spiser sammen

  Selvom du ikke kan svinge gryder og potter kan du deltage i madlavning og lave et fællesskab med andre 60+ i Aarhus. FOF er gået sammen med Aarhus Kommunes initiativ GENLYD.
 • 18.04.2018

  Faglærte skal få flere unge i erhvervsuddannelse

  En ny samarbejdsaftale mellem LO Aarhus og Børn og Unge, Aarhus Kommune, skal få flere folkeskoleelever til at vælge en erhvervsrettet ungdomsuddannelse og senere en erhvervsuddannelse.
 • 18.04.2018

  ARos Danmarks første demensvenlige kunstmuseum

  I et tæt samarbejde mellem Aarhus Kommune Sundhed og Omsorg, Alzheimerforeningen og ARoS har en række medarbejdere fra museet gennemgået et kursus, hvor de er blevet klædt på med viden og fået konkrete værktøjer til at hjælpe mennesker med demens i forskellige situationer. Det betyder, at ARoS nu er Danmarks første demensvenlige kunstmuseum.
 • 17.04.2018

  Fiasko for udligningsreform koster Aarhus dyrt

  Borgmester Jacob Bundsgaards kommentar til, at regeringen den 17. april har opgivet at gennemføre en udligningsreform.
 • 17.04.2018

  Lad os skabe en bedre by for LGBT-personer

  Aarhus Byråd skal beslutte, om der skal tages skridt til at etablere et LGBT-hus med blandt andet sundhedsinformation og aktiviteter.
 • 13.04.2018

  Ungebyråd i charmeoffensiv på Aarhus-skoler

  Børne- og ungebyrådet i Aarhus sender i den kommende uge for første gang en flok engagerede ungdomspolitikere på forårs-charmeoffensiv på en række aarhusianske folkeskoler.
 
 

Opdateret: 26.9.2014

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code