Gå til sidens indhold
26.09.2014

Elever skal være fortrolige med teknologi

Mandag 29. september sætter 100 undervisere, skoleledere, ingeniører, iværksættere, forskere og beslutningstagere ord på fremtidens læring i folkeskolen. Det gør de ved konferencen ”Teknologi og læring i fremtidens skole”.

Danske elever skal blive bedre til både at skabe og dele viden - og at udnytte ny viden om læring, nye digitale læremidler og nye teknologier. På konferencen ”Teknologi og læring i fremtidens skole” vil Aarhus Kommune sammen med Ingeniørforeningen IDA sætte ord på fremtidens kompetencer hos den digitale skoleelev.  

 

Børn og Unge-chef i Aarhus Kommune, Rasmus Bak-Møller siger:

 ”Den danske folkeskole skal bidrage til at give vore børn og unge de bedste forudsætninger for at skabe sig en plads på arbejdsmarkedet og indgå som aktive medskabere af fremtidens samfund. Med konferencen vil vi sætte fokus på muligheder og udfordringer i at udnytte de nye læringskoncepter. En intelligent brug af digitale læremidler og ny teknologi kræver nye kompetencer, hvor børn og unge skaber, leger og samarbejder om ny viden. Vi ønsker at skubbe på udviklingen. Men vi kan ikke alene. Derfor er vi glade for at IDA er medarrangør af dagen.”

 

Formand for Ingeniørforeningen IDA, Frida Frost siger:

 ”En folkeskole, hvor eleverne tidligt bliver fortrolige med teknologi og får mulighed for at udvikle sig fagligt gennem læremidler, der trækker på nyeste viden og teknologier, vil ruste eleverne til fremtiden. Det gælder ikke mindst i naturfagene, der er så vigtige for at flere vælger en teknisk- naturvidenskabelig uddannelse. Og det har vi behov for. Derfor har IDA sammen med toneangivende danske virksomheder formet Danmarks nye teknologiske alliance Engineer the Future. Her arbejder vi for, at flere danske unge vælger ingeniør- og teknikuddannelser. Fødekæden starter i folkeskolen, hvor god udnyttelse af teknologi i undervisningen og flere og endnu bedre uddannede faglærere har en afgørende betydning for elevernes motivation og uddannelsesvalg.”  

 

Dagen munder ud i et inspirationskatalog til aktører og samarbejdspartnere omkring folkeskolen.

 

 

Workshops

 

 • FabLab@School
 • Fremtidens samarbejde mellem kommuner, virksomheder, Aarhus Universitet, VIA og Ingeniørforeningen IDA
 • Fremtidens læringsrum
 • LærerNetværk
 • Inklusion og gamification
 • GAfE – Google Apps for Education i de aarhusianske folkeskoler  

 

FabLab@school

Et samarbejde mellem Aarhus, Silkeborg og Vejle Kommuner samt Aarhus og Stanford Universitet. Elever får mulighed for at forstå teknologier ved at undersøge, teste og designe ting og træne sig selv i rollen som problemløsere. Børn og Unge i Aarhus Kommune har i august 2014 uddelt 350 kufferter med FabLab-teknologier til de aarhusianske folkeskoler. Her kan børn lære, mens de konstruerer, bygger og skaber helt konkrete ting sammen med deres kammerater.  

 

Læs mere om FabLab:

www.fablabatschool.dk (åbner nyt vindue)  

 

Læs mere om skolekufferter:

kuffert.skoleblogs.dk (åbner nyt vindue)  

 

Tid

29. september kl. 9.30 – 16.30  

 

Sted

Center for Læring, Louisevej 29, 8220 Brabrand  

 

Yderligere information:

Inger Surrow, sektionsleder i Center for Læring.

Mail: insu@aarhus.dk. Telefon: 29 20 90 28

Link til denne side

Nyheder

 • 19.10.2017

  International jobmesse på Rådhuset

  I år afholdes International Company Day tirsdag den 24. oktober kl. 13-15 i Rådhushallen.
 • 17.10.2017

  Nørreportkrydset lukker i 28 timer

  Et af Aarhus’ trafikale knudepunkter bliver lukket i 28 timer i weekenden, når der skal lægges nyt asfalt i Nørreportkrydset.
 • 16.10.2017

  Livsglæden får vinger på Plejehjemmet Skæring

  Et brevdueslag med brevdueunger indsamlet fra hele landet skal bringe mere liv til Plejehjemmet Skæring til stor glæde for beboerne – ikke mindst den gamle brevdueentusiast Jens Laursen, der bor på plejehjemmet.
 • 13.10.2017

  Erhvervslejemål bliver til ungdomsboliger i Aarhus N

  115 bæredygtige ungdomsboliger opført af Boligkontoret Århus er på vej på Katrinebjerg. Yderligere 131 almene familie- og ungdomsboliger venter forude.
 • 12.10.2017

  Gratis parkering i Navitas i uge 42

  Mange vil tilsyneladende hellere køre rundt i Latinerkvarteret den halve formiddag for at finde en parkeringsplads i gadeplan i stedet for at benytte en af de 450 offentlige parkeringspladser i Navitas. En kampagne med gratis parkering skal få aarhusianernes øjne op for det lettilgængelige parkeringsanlæg lige midt i Aarhus.
 • 12.10.2017

  Sæt dig på kunsten i Generationernes Hus

  Et meget stort kunstværk udformet i træ bliver en del af inventaret i Generationernes Hus på Aarhus Ø. Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe værket, som vil kunne bruges og ses af alle i huset.
 • 12.10.2017

  Forsvarsgeneral hædres med plads

  John Stampe, som har rekorden for flest spillede kampe for AGF, får pladsen for enden af Stadion Allé opkaldt efter sig.
 • 12.10.2017

  Styrket indsats for sikre skoleveje

  17,5 millioner kroner skal de kommende tre år bruges til at optimere sikkerheden på aarhusianske skoleveje. Målet er bl.a. at motivere endnu flere børn til at cykle eller gå i skole.
 
 

Opdateret: 26.9.2014

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter