Gå til sidens indhold
26.09.2014

Elever skal være fortrolige med teknologi

Mandag 29. september sætter 100 undervisere, skoleledere, ingeniører, iværksættere, forskere og beslutningstagere ord på fremtidens læring i folkeskolen. Det gør de ved konferencen ”Teknologi og læring i fremtidens skole”.

Danske elever skal blive bedre til både at skabe og dele viden - og at udnytte ny viden om læring, nye digitale læremidler og nye teknologier. På konferencen ”Teknologi og læring i fremtidens skole” vil Aarhus Kommune sammen med Ingeniørforeningen IDA sætte ord på fremtidens kompetencer hos den digitale skoleelev.  

 

Børn og Unge-chef i Aarhus Kommune, Rasmus Bak-Møller siger:

 ”Den danske folkeskole skal bidrage til at give vore børn og unge de bedste forudsætninger for at skabe sig en plads på arbejdsmarkedet og indgå som aktive medskabere af fremtidens samfund. Med konferencen vil vi sætte fokus på muligheder og udfordringer i at udnytte de nye læringskoncepter. En intelligent brug af digitale læremidler og ny teknologi kræver nye kompetencer, hvor børn og unge skaber, leger og samarbejder om ny viden. Vi ønsker at skubbe på udviklingen. Men vi kan ikke alene. Derfor er vi glade for at IDA er medarrangør af dagen.”

 

Formand for Ingeniørforeningen IDA, Frida Frost siger:

 ”En folkeskole, hvor eleverne tidligt bliver fortrolige med teknologi og får mulighed for at udvikle sig fagligt gennem læremidler, der trækker på nyeste viden og teknologier, vil ruste eleverne til fremtiden. Det gælder ikke mindst i naturfagene, der er så vigtige for at flere vælger en teknisk- naturvidenskabelig uddannelse. Og det har vi behov for. Derfor har IDA sammen med toneangivende danske virksomheder formet Danmarks nye teknologiske alliance Engineer the Future. Her arbejder vi for, at flere danske unge vælger ingeniør- og teknikuddannelser. Fødekæden starter i folkeskolen, hvor god udnyttelse af teknologi i undervisningen og flere og endnu bedre uddannede faglærere har en afgørende betydning for elevernes motivation og uddannelsesvalg.”  

 

Dagen munder ud i et inspirationskatalog til aktører og samarbejdspartnere omkring folkeskolen.

 

 

Workshops

 

 • FabLab@School
 • Fremtidens samarbejde mellem kommuner, virksomheder, Aarhus Universitet, VIA og Ingeniørforeningen IDA
 • Fremtidens læringsrum
 • LærerNetværk
 • Inklusion og gamification
 • GAfE – Google Apps for Education i de aarhusianske folkeskoler  

 

FabLab@school

Et samarbejde mellem Aarhus, Silkeborg og Vejle Kommuner samt Aarhus og Stanford Universitet. Elever får mulighed for at forstå teknologier ved at undersøge, teste og designe ting og træne sig selv i rollen som problemløsere. Børn og Unge i Aarhus Kommune har i august 2014 uddelt 350 kufferter med FabLab-teknologier til de aarhusianske folkeskoler. Her kan børn lære, mens de konstruerer, bygger og skaber helt konkrete ting sammen med deres kammerater.  

 

Læs mere om FabLab:

www.fablabatschool.dk (åbner nyt vindue)  

 

Læs mere om skolekufferter:

kuffert.skoleblogs.dk (åbner nyt vindue)  

 

Tid

29. september kl. 9.30 – 16.30  

 

Sted

Center for Læring, Louisevej 29, 8220 Brabrand  

 

Yderligere information:

Inger Surrow, sektionsleder i Center for Læring.

Mail: insu@aarhus.dk. Telefon: 29 20 90 28

Link til denne side

Nyheder

 • 23.02.2018

  Kan jeg få sild og snaps til morgenmad

  Der skal være plads til mere menneske og mindre institution på plejehjem og i hjemmeplejen i Aarhus. Derfor besjæler Aarhus Kommune plejehjemmene og opretter for eksempel herreværelse og giver plads til mandehørm.
 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 
 

Opdateret: 26.9.2014

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code