Gå til sidens indhold
15.12.2017

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde besøger Aarhus

For at hente inspiration og bidrag til regeringens arbejdsprogram for udvikling og effektivisering af den offentlige sektor – ”Sammenhængsreformen” – besøger minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, Aarhus Kommune mandag den 18. december.

Besøget indgår i ministerens rundrejse til samtlige landets kommuner og fem regioner.

 

Borgmester Jacob Bundsgaard ser besøget som en fin anledning til at bidrage med inspiration til regeringens reform af den offentlige sektor og vil præsentere en række indsatser, hvor lovgivningsmæssige/statslige reguleringer står i vejen for innovation og gentænkning af velfærd.

 

Blandt en række forslag har ministeren valgt at besøge to steder i Aarhus, hvor hun vil møde borgere og medarbejdere for at høre om deres erfaringer: Herberget ”Skrænten” og Lokalcenter ”Møllestien”.

 

”Skrænten” er et midlertidigt hjem for hjemløse i en gammel SFO bygning og drives af foreningen ”Oplysning Om Gadeliv”. Herberget drives primært af de hjemløse selv, som står for blandt andet madlavning og rengøring.

 

På Herberget Skrænten modtages ministeren af borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Thomas Medom, Sociale Forhold og Beskæftigelse. Herefter rundvisning ved to brugere af ”Skrænten”.

 

På ”Møllestien” vil ministeren tale med medarbejdere i det fælles akutteam og mobil røntgen.

 

Begge institutioner indgår i Aarhus Kommunes arbejde med ”Bedre veje til Sundhed” og peger på, at det vil være relevant at undersøge nærmere, hvordan digitale løsninger kan understøtte borgerne, når deres behandling skifter mellem kommune, hospital og praktiserende læge.

Link til denne side

Nyheder

 • 15.01.2018

  Ældrerådmand ny udvalgsformand i KL

  Rådmand Jette Skive (DF), Sundhed og Omsorg, bliver ny formand i Kommunernes Landsforenings social- og sundhedsudvalg. KL skal blive endnu mere synlige på social- og ældreområdet, forventer Jette Skive.
 • 11.01.2018

  Kronprinsessen åbner Europæisk Frivillighovedstad 2018

  Søndag 21. januar åbner Aarhus Kommune og Region Midtjylland officielt Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018 - vi fejrer og udvikler frivilligheden i hele 2018.
 • 11.01.2018

  Lær for livet på DokkX

  To rådmænd åbner mandag den 15. januar en udstilling med temaet Pædagogik og Læring på DokkX. Udstillingen sætter begrebet livslang læring ind i en nutidig kontekst og præsenterer de nyeste teknologier og redskaber indenfor pædagogik og læring.

 • 10.01.2018

  Mors Dag om fremtidens erhvervsskole

  I år inviterer erhvervsskolerne og Aarhus Kommune til Mors u-Dag på Aarhus’ Social- og Sundhedsskole tirsdag den 16. januar. Her vil vi sætte fokus på fremtidens arbejdsmarked og de mange muligheder, som erhvervsuddannelserne her kan tilbyde.
 • 10.01.2018

  Rekord i vækst i Aarhus Mere end 6.500 nye arbejdspladser på et år

  Nye tal sætter en tyk streg under væksten i Aarhus. Mere end 6.500 nye arbejdspladser er der kommet til på et enkelt år. Det er rekord i Aarhus!
 • 09.01.2018

  Forsker skal styrke læring i ældrepleje og sundhed

  Ph.d. stipendiat skal skabe ny viden om læring inden for ældrepleje og sundhed. Det sikrer, at kommende medarbejdere har de nødvendige kompetencer i fremtidens ældrepleje.
 • 05.01.2018

  Et stort hus kræver en stor spade!

  Der skulle tre rådmænd, en boligforeningsformand og 60 børn til at sætte gang i byggeriet af Generationernes hus
 • 03.01.2018

  Første spadestik til Generationernes Hus

  2018 bliver indledt med første spadestik til byggeriet af Generationernes Hus på Aarhus Ø. Et unikt hus, som rummer alle generationer og skaber nye fællesskaber, står færdigt i 2020.
 
 

Opdateret: 21.12.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code