Gå til sidens indhold
15.12.2017

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde besøger Aarhus

For at hente inspiration og bidrag til regeringens arbejdsprogram for udvikling og effektivisering af den offentlige sektor – ”Sammenhængsreformen” – besøger minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, Aarhus Kommune mandag den 18. december.

Besøget indgår i ministerens rundrejse til samtlige landets kommuner og fem regioner.

 

Borgmester Jacob Bundsgaard ser besøget som en fin anledning til at bidrage med inspiration til regeringens reform af den offentlige sektor og vil præsentere en række indsatser, hvor lovgivningsmæssige/statslige reguleringer står i vejen for innovation og gentænkning af velfærd.

 

Blandt en række forslag har ministeren valgt at besøge to steder i Aarhus, hvor hun vil møde borgere og medarbejdere for at høre om deres erfaringer: Herberget ”Skrænten” og Lokalcenter ”Møllestien”.

 

”Skrænten” er et midlertidigt hjem for hjemløse i en gammel SFO bygning og drives af foreningen ”Oplysning Om Gadeliv”. Herberget drives primært af de hjemløse selv, som står for blandt andet madlavning og rengøring.

 

På Herberget Skrænten modtages ministeren af borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Thomas Medom, Sociale Forhold og Beskæftigelse. Herefter rundvisning ved to brugere af ”Skrænten”.

 

På ”Møllestien” vil ministeren tale med medarbejdere i det fælles akutteam og mobil røntgen.

 

Begge institutioner indgår i Aarhus Kommunes arbejde med ”Bedre veje til Sundhed” og peger på, at det vil være relevant at undersøge nærmere, hvordan digitale løsninger kan understøtte borgerne, når deres behandling skifter mellem kommune, hospital og praktiserende læge.

Link til denne side

Nyheder

 • 22.03.2018

  Beskæftigede og studerende rykkes frem på venteliste til familieboliger

  Boligorganisationerne i Aarhus og Aarhus Kommune er nu klar med en forbedret strategi for udlejning, som skal sikre en mere blandet beboersammensætning i byens udsatte boligområder.
 • 22.03.2018

  Aarhusrådmand byder ny Kattegatforbindelse velkommen

  Teknikrådmand Bünyamin Simsek kalder ny forbindelse mellem Jylland og Sjælland skelsættende for Danmark.
 • 20.03.2018

  Ja, jeg er stolt over at bo i Aarhus!

  Ny undersøgelse fra Epinion dokumenterer, at et markant stigende antal aarhusianerne er stolte over at bo i Aarhus – og begejstringen skyldes især byens kulturliv.
 • 20.03.2018

  Musik og Sundhed spiller sammen i Aarhus

  Musik gør mennesker sundere - derfor skal vi have musik og sundhed til at spille sammen i fremtiden
 • 15.03.2018

  Smøgerne skoddes i Aarhus nu også på gymnasium

  Aarhusianerne er de borgere i Region Midtjylland, der ryger mindst, viser en stor national sundhedsprofil, og nu går Viby Gymnasium forrest i kamp mod røgen ved at blive det første røgfri gymnasium i Aarhus.
 • 15.03.2018

  Teknik og Miljø henter ny direktør i Rambøll

  Senest 1. juli tiltræder Rambøll-direktør Henrik Seiding som direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune
 • 14.03.2018

  Nyt handicapråd 2018 - 2021

  Når kommunalvalget er overstået og det nye byråd starter sin fireårige byrådsperiode, sker der samtidig en række ændringer i fordelingen af poster i de forskellige udvalg, råd og nævn. Det gælder naturligvis også Handicaprådet, hvis opgave er at følge og vurdere vilkårene for alle grupper af mennesker med handicap i Aarhus Kommune.
 • 12.03.2018

  Mere sport på skemaet hos aarhusianske skoleelever

  Aarhusianske skoleelever får igen mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige idrætsgrene i skoletiden. Aarhus Kommune og Idrætssamvirket aktiverer en ny pulje til fælles projekter mellem skoler og idrætsforeninger. Dele af puljen vil denne gang være øremærket større og længerevarende projekter.
 
 

Opdateret: 21.12.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code