Gå til sidens indhold
15.12.2017

Økologisk omlægning tre år hurtigere end ventet

Køkkener i dagtilbud, skoler og medarbejderkantiner i Børn og Unge, Aarhus Kommune, har allerede nu indfriet byrådets målsætning om 60 procent økologi i kommunale gryder inden 2020 – tre år før tid.

Økologiprocenten er på 67 i Børn og Unges køkkener – og dermed er målet allerede passeret. Den hurtige omlægning har været mulig, fordi medarbejderne i køkkenerne har taget økologien til sig og har arbejdet målrettet og systematisk med at minimere kødforbrug og madspild. Der har blandt andet været fokus på at udfordre de almindelige madvaner ved at præsentere børnene for blandt andet blåmuslinger og årstidens grøntsager. Det er blevet taget rigtigt godt i mod.

 

”Mit køkken har nået 99 procent økologi, så vi er i mål. Nu har jeg fokus på, hvordan maden bliver præsenteret, når den kommer ud på stuerne og på at skabe madmod hos vuggestuebørnene. Det kræver nogle gange mod at servere den samme ret flere gange,” siger Fie Kirstine Valsted, køkkenmedarbejder i Børnehuset Ole Rømer på Frederiksbjerg i Aarhus.

 

Rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek, glæder sig over, at målet er nået - men først og fremmest over indsatsen.

”Medarbejderne i køkkenerne fortjener stor ros for. Det har krævet nytænkning og virkelyst til at nå så godt et resultat, og vi har med omlægningen fået nye smage, dufte og kompetencer ind i køkkenerne. Samtidig er det fremragende, at det omlægningen har været med til at få ledige i job,” siger Bünyamin Simsek.

 

Som et led i den økologiske omlægning har medarbejderne fået løftet deres kompetencer. Fie Kirstine Valsted er en af i alt 106 ansatte, der har været på kursus igennem ØkoLøft Aarhus i henholdsvis fem uger for dagtilbud og tre uger for skoler. Det har givet anledning til at ansætte i alt 80 ledige i vikariater i Børn og Unge under øko-omlægningen, som dermed også har været en beskæftigelsesindsats.

 

Økoindsatsen fortsætter koordineret af ”Indkøb og Udbud” under navnet ”Øko Aarhus – kommunale måltider med omtanke”.

 

Knap 200 Økologiske Spisemærker uddelt

Til kommunale køkkener er uddelt:

 • 56 guld (90-100% økologi)
 • 62 sølv (60-90% økologi)
 • 78 bronze (30-60% økologi)

Den samlede økologiprocent tyder på, at flere kan indløse et Økologisk Spisemærke.

Yderligere oplysninger:

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, mobil 2194 7257

Link til denne side

Nyheder

 • 15.03.2018

  Smøgerne skoddes i Aarhus nu også på gymnasium

  Aarhusianerne er de borgere i Region Midtjylland, der ryger mindst, viser en stor national sundhedsprofil, og nu går Viby Gymnasium forrest i kamp mod røgen ved at blive det første røgfri gymnasium i Aarhus.
 • 15.03.2018

  Teknik og Miljø henter ny direktør i Rambøll

  Senest 1. juli tiltræder Rambøll-direktør Henrik Seiding som direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune
 • 14.03.2018

  Nyt handicapråd 2018 - 2021

  Når kommunalvalget er overstået og det nye byråd starter sin fireårige byrådsperiode, sker der samtidig en række ændringer i fordelingen af poster i de forskellige udvalg, råd og nævn. Det gælder naturligvis også Handicaprådet, hvis opgave er at følge og vurdere vilkårene for alle grupper af mennesker med handicap i Aarhus Kommune.
 • 12.03.2018

  Mere sport på skemaet hos aarhusianske skoleelever

  Aarhusianske skoleelever får igen mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige idrætsgrene i skoletiden. Aarhus Kommune og Idrætssamvirket aktiverer en ny pulje til fælles projekter mellem skoler og idrætsforeninger. Dele af puljen vil denne gang være øremærket større og længerevarende projekter.
 • 12.03.2018

  Nyt byggeri på Aarhus Ø skal bidrage til bylivet

  Et stræde mellem to trekantede karréer sikrer adgang mellem aktiviteterne ved Bassin 7 og lystbådehavnen
 • 07.03.2018

  Kære nabo - skal vi lege sammen

  En hel bydel i Aarhus kan lære hinanden at kende. Huset Trøjborg inviterer til speeddating og nye venskaber.
 • 06.03.2018

  Sporvogne og Dirch Passer skaber minder på plejehjem

  En pårørende fandt gangene på plejehjemmet kedelige. Nu hænger 21 lokalhistoriske fotos i stor størrelse og skaber snak og minder blandt beboerne.
 • 02.03.2018

  22 mio. kr. til flere hænder i hjemmeplejen og på plejehjem

  Rådmand Jette Skive: Størsteparten af midler fra finansloven skal gå til flere medarbejdere og mere tid i hjemmeplejen og resten til flere ernæringsassistenter.
 
 

Opdateret: 15.12.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code