Gå til sidens indhold
15.12.2017

Økologisk omlægning tre år hurtigere end ventet

Køkkener i dagtilbud, skoler og medarbejderkantiner i Børn og Unge, Aarhus Kommune, har allerede nu indfriet byrådets målsætning om 60 procent økologi i kommunale gryder inden 2020 – tre år før tid.

Økologiprocenten er på 67 i Børn og Unges køkkener – og dermed er målet allerede passeret. Den hurtige omlægning har været mulig, fordi medarbejderne i køkkenerne har taget økologien til sig og har arbejdet målrettet og systematisk med at minimere kødforbrug og madspild. Der har blandt andet været fokus på at udfordre de almindelige madvaner ved at præsentere børnene for blandt andet blåmuslinger og årstidens grøntsager. Det er blevet taget rigtigt godt i mod.

 

”Mit køkken har nået 99 procent økologi, så vi er i mål. Nu har jeg fokus på, hvordan maden bliver præsenteret, når den kommer ud på stuerne og på at skabe madmod hos vuggestuebørnene. Det kræver nogle gange mod at servere den samme ret flere gange,” siger Fie Kirstine Valsted, køkkenmedarbejder i Børnehuset Ole Rømer på Frederiksbjerg i Aarhus.

 

Rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek, glæder sig over, at målet er nået - men først og fremmest over indsatsen.

”Medarbejderne i køkkenerne fortjener stor ros for. Det har krævet nytænkning og virkelyst til at nå så godt et resultat, og vi har med omlægningen fået nye smage, dufte og kompetencer ind i køkkenerne. Samtidig er det fremragende, at det omlægningen har været med til at få ledige i job,” siger Bünyamin Simsek.

 

Som et led i den økologiske omlægning har medarbejderne fået løftet deres kompetencer. Fie Kirstine Valsted er en af i alt 106 ansatte, der har været på kursus igennem ØkoLøft Aarhus i henholdsvis fem uger for dagtilbud og tre uger for skoler. Det har givet anledning til at ansætte i alt 80 ledige i vikariater i Børn og Unge under øko-omlægningen, som dermed også har været en beskæftigelsesindsats.

 

Økoindsatsen fortsætter koordineret af ”Indkøb og Udbud” under navnet ”Øko Aarhus – kommunale måltider med omtanke”.

 

Knap 200 Økologiske Spisemærker uddelt

Til kommunale køkkener er uddelt:

 • 56 guld (90-100% økologi)
 • 62 sølv (60-90% økologi)
 • 78 bronze (30-60% økologi)

Den samlede økologiprocent tyder på, at flere kan indløse et Økologisk Spisemærke.

Yderligere oplysninger:

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, mobil 2194 7257

Link til denne side

Nyheder

 • 15.01.2018

  Ældrerådmand ny udvalgsformand i KL

  Rådmand Jette Skive (DF), Sundhed og Omsorg, bliver ny formand i Kommunernes Landsforenings social- og sundhedsudvalg. KL skal blive endnu mere synlige på social- og ældreområdet, forventer Jette Skive.
 • 11.01.2018

  Kronprinsessen åbner Europæisk Frivillighovedstad 2018

  Søndag 21. januar åbner Aarhus Kommune og Region Midtjylland officielt Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018 - vi fejrer og udvikler frivilligheden i hele 2018.
 • 11.01.2018

  Lær for livet på DokkX

  To rådmænd åbner mandag den 15. januar en udstilling med temaet Pædagogik og Læring på DokkX. Udstillingen sætter begrebet livslang læring ind i en nutidig kontekst og præsenterer de nyeste teknologier og redskaber indenfor pædagogik og læring.

 • 10.01.2018

  Mors Dag om fremtidens erhvervsskole

  I år inviterer erhvervsskolerne og Aarhus Kommune til Mors u-Dag på Aarhus’ Social- og Sundhedsskole tirsdag den 16. januar. Her vil vi sætte fokus på fremtidens arbejdsmarked og de mange muligheder, som erhvervsuddannelserne her kan tilbyde.
 • 10.01.2018

  Rekord i vækst i Aarhus Mere end 6.500 nye arbejdspladser på et år

  Nye tal sætter en tyk streg under væksten i Aarhus. Mere end 6.500 nye arbejdspladser er der kommet til på et enkelt år. Det er rekord i Aarhus!
 • 09.01.2018

  Forsker skal styrke læring i ældrepleje og sundhed

  Ph.d. stipendiat skal skabe ny viden om læring inden for ældrepleje og sundhed. Det sikrer, at kommende medarbejdere har de nødvendige kompetencer i fremtidens ældrepleje.
 • 05.01.2018

  Et stort hus kræver en stor spade!

  Der skulle tre rådmænd, en boligforeningsformand og 60 børn til at sætte gang i byggeriet af Generationernes hus
 • 03.01.2018

  Første spadestik til Generationernes Hus

  2018 bliver indledt med første spadestik til byggeriet af Generationernes Hus på Aarhus Ø. Et unikt hus, som rummer alle generationer og skaber nye fællesskaber, står færdigt i 2020.
 
 

Opdateret: 15.12.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code