Gå til sidens indhold
22.09.2017

Budgetforlig holder dampen oppe efter 2017

Budgetforliget sikrer, at kultur fortsat spiller en central rolle i byens udvikling, og at børn og unge fra starten sikres en god start på kulturlivet.

Aarhus er godt rustet til at fortsætte succesen fra Kulturhovedstadsåret. Budgetforliget sikrer, at kultur fortsat spiller en central rolle i byens udvikling, og at børn og unge fra starten sikres en god start på kulturlivet.

 

Fremtidige genrationer får en god start på kulturlivet i Aarhus. Det netop indgåede budgetforlig sikrer, at der kan etableres et nyt Børnekulturproduktionscenter på Brobjergskolen, og at der fortsat er et Ungdomskulturhus i byen.

 

”Hvis vi skal sikre succes efter Kulturhovedstaden, skal vi begynde med børnene og de unge. Det er dem, der skal udvikle kulturlivet og Aarhus i fremtiden. Jeg er derfor både glad for og stolt over, at det er lykkedes at sikre både et ungdomskulturhus og et center for børnekultur i samme forlig,” siger rådmand for Kultur og Borgservice Rabih Azad-Ahmad.

 

Aarhus 2017 har givet mange store kulturoplevelser for borgerne i Aarhus og regionen. Kulturhovedstadsåret har vist, at når man arbejder sammen, lokalt, nationalt og internationalt, kan der udvikles og produceres store oplevelser. Forligspartierne er enige om også i de kommende år at bakke om op en lokal kulturproduktion af høj kunstnerisk kvalitet, der udfordrer og afprøver grænser og søger nye og brede samarbejdsformer. For at sikre dette afsættes en pulje på 2 mio. kr. årligt.

 

”Puljen giver os mulighed for at arbejde videre med kulturhovedstadens succeser som samarbejde, gentænkning og talentudvikling. Det er afgørende for, at vi kan fastholde noget af det momentum, som kulturhovedstaden har givet hele byen,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Derudover er det lykkedes at skabe flertal for at afsætte yderligere 1,5 millioner kroner årligt til eventpuljen. Så Aarhus også i fremtiden kan tiltrække store internationale events og begivenheder.

 

”Events giver liv i byen. De skaber international omtale og oplevelser i verdensklasse. Det er med til at fastholde Aarhus som et attraktivt sted at bo og drive virksomhed. Jeg er glad for, at vi nu kan styrke vores arbejde med at tiltrække events til Aarhus,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Forliget sikrer også, at Den Gamle By kan gennemføre en renovering, opgradering og aktualisering af Besættelsesmuseet. Musikskolen får en halv million kroner årligt til at nedbringe ventelisten og Filmværkstedet får 300.000 kroner årligt til at flytte fra Godsbanen til Filmbyen.

 

”Samlet er det et forlig, som afspejler, at kulturen for alvor er kommet på dagsordenen i Aarhus. De mange års arbejde med kulturhovedstaden har båret frugt og vil præge byen og kommunen i mange år fremover,” slutter Rabih Azad-Ahmad.

 

 
Del 
Tweet 
Send til en venLink til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code