Gå til sidens indhold
22.09.2017

Budgetforlig holder dampen oppe efter 2017

Budgetforliget sikrer, at kultur fortsat spiller en central rolle i byens udvikling, og at børn og unge fra starten sikres en god start på kulturlivet.

Aarhus er godt rustet til at fortsætte succesen fra Kulturhovedstadsåret. Budgetforliget sikrer, at kultur fortsat spiller en central rolle i byens udvikling, og at børn og unge fra starten sikres en god start på kulturlivet.

 

Fremtidige genrationer får en god start på kulturlivet i Aarhus. Det netop indgåede budgetforlig sikrer, at der kan etableres et nyt Børnekulturproduktionscenter på Brobjergskolen, og at der fortsat er et Ungdomskulturhus i byen.

 

”Hvis vi skal sikre succes efter Kulturhovedstaden, skal vi begynde med børnene og de unge. Det er dem, der skal udvikle kulturlivet og Aarhus i fremtiden. Jeg er derfor både glad for og stolt over, at det er lykkedes at sikre både et ungdomskulturhus og et center for børnekultur i samme forlig,” siger rådmand for Kultur og Borgservice Rabih Azad-Ahmad.

 

Aarhus 2017 har givet mange store kulturoplevelser for borgerne i Aarhus og regionen. Kulturhovedstadsåret har vist, at når man arbejder sammen, lokalt, nationalt og internationalt, kan der udvikles og produceres store oplevelser. Forligspartierne er enige om også i de kommende år at bakke om op en lokal kulturproduktion af høj kunstnerisk kvalitet, der udfordrer og afprøver grænser og søger nye og brede samarbejdsformer. For at sikre dette afsættes en pulje på 2 mio. kr. årligt.

 

”Puljen giver os mulighed for at arbejde videre med kulturhovedstadens succeser som samarbejde, gentænkning og talentudvikling. Det er afgørende for, at vi kan fastholde noget af det momentum, som kulturhovedstaden har givet hele byen,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Derudover er det lykkedes at skabe flertal for at afsætte yderligere 1,5 millioner kroner årligt til eventpuljen. Så Aarhus også i fremtiden kan tiltrække store internationale events og begivenheder.

 

”Events giver liv i byen. De skaber international omtale og oplevelser i verdensklasse. Det er med til at fastholde Aarhus som et attraktivt sted at bo og drive virksomhed. Jeg er glad for, at vi nu kan styrke vores arbejde med at tiltrække events til Aarhus,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Forliget sikrer også, at Den Gamle By kan gennemføre en renovering, opgradering og aktualisering af Besættelsesmuseet. Musikskolen får en halv million kroner årligt til at nedbringe ventelisten og Filmværkstedet får 300.000 kroner årligt til at flytte fra Godsbanen til Filmbyen.

 

”Samlet er det et forlig, som afspejler, at kulturen for alvor er kommet på dagsordenen i Aarhus. De mange års arbejde med kulturhovedstaden har båret frugt og vil præge byen og kommunen i mange år fremover,” slutter Rabih Azad-Ahmad.

 

 
Del 
Tweet 
Send til en venLink til denne side

Nyheder

 • 17.10.2017

  Nørreportkrydset lukker i 28 timer

  Et af Aarhus’ trafikale knudepunkter bliver lukket i 28 timer i weekenden, når der skal lægges nyt asfalt i Nørreportkrydset.
 • 16.10.2017

  Livsglæden får vinger på Plejehjemmet Skæring

  Et brevdueslag med brevdueunger indsamlet fra hele landet skal bringe mere liv til Plejehjemmet Skæring til stor glæde for beboerne – ikke mindst den gamle brevdueentusiast Jens Laursen, der bor på plejehjemmet.
 • 13.10.2017

  Erhvervslejemål bliver til ungdomsboliger i Aarhus N

  115 bæredygtige ungdomsboliger opført af Boligkontoret Århus er på vej på Katrinebjerg. Yderligere 131 almene familie- og ungdomsboliger venter forude.
 • 12.10.2017

  Gratis parkering i Navitas i uge 42

  Mange vil tilsyneladende hellere køre rundt i Latinerkvarteret den halve formiddag for at finde en parkeringsplads i gadeplan i stedet for at benytte en af de 450 offentlige parkeringspladser i Navitas. En kampagne med gratis parkering skal få aarhusianernes øjne op for det lettilgængelige parkeringsanlæg lige midt i Aarhus.
 • 12.10.2017

  Sæt dig på kunsten i Generationernes Hus

  Et meget stort kunstværk udformet i træ bliver en del af inventaret i Generationernes Hus på Aarhus Ø. Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe værket, som vil kunne bruges og ses af alle i huset.
 • 12.10.2017

  Forsvarsgeneral hædres med plads

  John Stampe, som har rekorden for flest spillede kampe for AGF, får pladsen for enden af Stadion Allé opkaldt efter sig.
 • 12.10.2017

  Styrket indsats for sikre skoleveje

  17,5 millioner kroner skal de kommende tre år bruges til at optimere sikkerheden på aarhusianske skoleveje. Målet er bl.a. at motivere endnu flere børn til at cykle eller gå i skole.
 • 11.10.2017

  Manglende søvn gør elever rastløse og ødelægger evnen til at koncentrere sig

  Elever og medarbejdere på Frederiksbjerg Skole i denne uge med et helt nyt materiale, der skal gøre børnene, de unge og deres forældre mere bevidste om værdien af søvn.
 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter