Gå til sidens indhold
22.09.2017

Budgetforlig holder dampen oppe efter 2017

Budgetforliget sikrer, at kultur fortsat spiller en central rolle i byens udvikling, og at børn og unge fra starten sikres en god start på kulturlivet.

Aarhus er godt rustet til at fortsætte succesen fra Kulturhovedstadsåret. Budgetforliget sikrer, at kultur fortsat spiller en central rolle i byens udvikling, og at børn og unge fra starten sikres en god start på kulturlivet.

 

Fremtidige genrationer får en god start på kulturlivet i Aarhus. Det netop indgåede budgetforlig sikrer, at der kan etableres et nyt Børnekulturproduktionscenter på Brobjergskolen, og at der fortsat er et Ungdomskulturhus i byen.

 

”Hvis vi skal sikre succes efter Kulturhovedstaden, skal vi begynde med børnene og de unge. Det er dem, der skal udvikle kulturlivet og Aarhus i fremtiden. Jeg er derfor både glad for og stolt over, at det er lykkedes at sikre både et ungdomskulturhus og et center for børnekultur i samme forlig,” siger rådmand for Kultur og Borgservice Rabih Azad-Ahmad.

 

Aarhus 2017 har givet mange store kulturoplevelser for borgerne i Aarhus og regionen. Kulturhovedstadsåret har vist, at når man arbejder sammen, lokalt, nationalt og internationalt, kan der udvikles og produceres store oplevelser. Forligspartierne er enige om også i de kommende år at bakke om op en lokal kulturproduktion af høj kunstnerisk kvalitet, der udfordrer og afprøver grænser og søger nye og brede samarbejdsformer. For at sikre dette afsættes en pulje på 2 mio. kr. årligt.

 

”Puljen giver os mulighed for at arbejde videre med kulturhovedstadens succeser som samarbejde, gentænkning og talentudvikling. Det er afgørende for, at vi kan fastholde noget af det momentum, som kulturhovedstaden har givet hele byen,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Derudover er det lykkedes at skabe flertal for at afsætte yderligere 1,5 millioner kroner årligt til eventpuljen. Så Aarhus også i fremtiden kan tiltrække store internationale events og begivenheder.

 

”Events giver liv i byen. De skaber international omtale og oplevelser i verdensklasse. Det er med til at fastholde Aarhus som et attraktivt sted at bo og drive virksomhed. Jeg er glad for, at vi nu kan styrke vores arbejde med at tiltrække events til Aarhus,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Forliget sikrer også, at Den Gamle By kan gennemføre en renovering, opgradering og aktualisering af Besættelsesmuseet. Musikskolen får en halv million kroner årligt til at nedbringe ventelisten og Filmværkstedet får 300.000 kroner årligt til at flytte fra Godsbanen til Filmbyen.

 

”Samlet er det et forlig, som afspejler, at kulturen for alvor er kommet på dagsordenen i Aarhus. De mange års arbejde med kulturhovedstaden har båret frugt og vil præge byen og kommunen i mange år fremover,” slutter Rabih Azad-Ahmad.

 

 
Del 
Tweet 
Send til en venLink til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter